Antena Meniu Search
x

A început Oktoberfest! În următoarele două săptămâni, berea va curge valuri în Munchen

Deşi s-au adunat ca să se distreze, nemţii se gândesc şi la refugiaţi. Toleranţa este cuvântul de ordine la această ediţie a festivalului

Vezi și

Deşi s-au adunat ca să se distreze, nemţii se gândesc şi la refugiaţi. Toleranţa este cuvântul de ordine la această ediţie a festivalului

Aşa cum cere tradiţia primarul din Munchen a dat startul distracţiei. Cu halbele ridicate în aer, nemţii nu au uitat de imigranţi. Pentru ca situaţia imigranţilor să se schimbe, cofetarii germani au pregătit aproape 1.000 de biscuiţi în formă de inimă, pe care a fost scris cuvântul "toleranţă". Toţi vor fi împărţiţi la Oktoberfest.

"Ne dorim un festival paşnic , în special anul acesta. Şi ca oamenii să se distreze în ciuda a tot ce se întâmplă în Europa. Vrem să arătăm că ambele lucruri sunt posibile în Munchen: să te implici emoţional în criza imigranţilor, dar şi să fii capabil să te distrezi. Şi sunt convins că asta vom vedea aici, în Munchen", a declarat Dieter Rieter, primarul orasului.

Iar asta s-a văzut cu ochiul liber în prima zi la Oktoberfest.

Organizatorii celui mai mare festival de bere din lume se aşteaptă ca în acest an să vină peste şase milioane de oameni. Aceştia vor putea degusta aproape şapte milioane de litri de ber, peste o jumătate de milion de pui şi peste 50 de viţei.

Valurile de bere de la Oktoberfest vor curge până pe 4 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » A început Oktoberfest! În următoarele două săptămâni, berea va curge valuri în Munchen