Antena Meniu Search
x

A început summitul G7. Biden îndeamnă Occidentul să rămână unit, UK și și Franța vor să acorde mai mult sprijin Ucrainei

Liderii statelor G7 au ajuns la Castelul Elmau, în munţii din sudul Germaniei, pentru a discuta diverse subiecte, de la războiul rus din Ucraina la securitatea alimentară şi lupta împotriva modificărilor climatice, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 26.06.2022, 14:58

A început summitul G7. Biden îndeamnă Occidentul să rămână unit, UK și și Franța vor să acorde mai mult sprijin Ucrainei
A început summitul G7. Biden îndeamnă Occidentul să rămână unit, UK și și Franța vor să acorde mai mult sprijin Ucrainei - Profimedia Images

În cadrul summitului G7, președintele american Joe Biden l-a lăudat duminică pe cancelarul german Olaf Scholz pentru leadership în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a îndemnat Occidentul să rămână unit. "Trebuie să rămânem uniți", i-a spus Biden lui Scholz.

"Trebuie să rămânem uniți". Președintele rus Vladimir Putin a sperat "că, într-un fel, NATO și G7 se vor scinda", a spus Biden. "Dar nu am făcut-o și nu o vom face".

Totodată, în cadrul întâlnirii la nivel înalt, premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

"Ei au fost de acord că acesta este un moment critic pentru cursul conflictului și că există o oportunitate de a schimba cursul războiului", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Amândoi "au subliniat necesitatea de a sprijini Ucraina pentru a-și întări poziția atât în război, cât și în orice negocieri viitoare. Președintele Macron a lăudat sprijinul militar continuu al premierului pentru Ucraina, iar liderii au convenit să intensifice această activitate", a precizat purtătorul de cuvânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » A început summitul G7. Biden îndeamnă Occidentul să rămână unit, UK și și Franța vor să acorde mai mult sprijin Ucrainei