Antena Meniu Search
x

A murit Akira Toriyama, creatorul seriei manga Dragon Ball. Artistul japonez avea 68 de ani

Creatorul de benzi desenate japoneze (manga) Akira Toriyama, cunoscut pentru titluri populare precum "Dragon Ball" şi "Dr. Slump", a murit pe 1 martie din cauza unui hematom subdural acut la vârsta de 68 de ani, a anunţat vineri editura Shueisha, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 09:52

Manga "Dragon Ball", publicată pentru prima dată în revista de benzi desenate Weekly Shonen Jump în 1984, a fost adaptată ulterior în filme, jocuri video şi seriale TV, care au fost distribuite în peste 80 de ţări.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Akira Toriyama a fost cunoscut, de asemenea, ca designer de personaje şi monştri al seriei de jocuri de rol de mare succes "Dragon Quest"."Nu-l vom uita niciodată pe Akira Toriyama pentru darul pe care l-a lăsat pe acest pământ. Nu-mi pot imagina o lume fără Dragon Ball", a scris un fan pe site-ul oficial al francizei "Dragon Ball". 

Manga "Dragon Ball" s-a vândut în cel puțin 260 de milioane de exemplare în întreaga lume 

Născut la Nagoya în 1955, Akira Toriyama a fost cunoscut mai ales pentru manga "Dragon Ball", creată în 1984, care a relatat viața și aventurile lui Son Goku, minune în artele marțiale, încă din copilărie.

Manga s-a vândut în cel puțin 260 de milioane de exemplare în întreaga lume, potrivit cifrelor site-ului specializat Mangazenkan. Ea a dat naștere la numeroase adaptări pentru televiziune, film și jocuri video și a avut numeroase continuări, precum "Dragon Ball Z" sau, mai recent, "Dragon Ball Super".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » A murit Akira Toriyama, creatorul seriei manga Dragon Ball. Artistul japonez avea 68 de ani