Antena Meniu Search
x

De sapte ori premier al Italiei: A murit Giulio Andreotti, la 94 de ani

Giulio Andreotti, cel care a fost de sapte ori premier al Italiei, a murit, astazi, la varsta de 94 de ani

Politicianul a fost o figura emblematica a fostei Democratii crestine. Starea sa de sanatate se deteriorarse vizibil in ultima perioada, fiind chiar internat, pentru cateva zile, intr-un spital din Roma.

Mai mult decat atat, in pofida varstei inaintate, Andreotti si-a luat in serios rolul de senator pe viata, pe care l-a primit in 1991 si participa in mod regulat la lucrarile Senatului. Aceasta, se pare, ca ar fi si una dintre cauzele unei stari de sanatate precare.

Nascut pe 14 ianuarie 1919, la Roma, Giulio Andreotti a facut parte din partidul Democratia Crestina, care obtinea cele mai multe voturi la majoritatea alegerilor desfasurate in Italia. Acest lucru i-a permis celui care a fost poreclit "Il Divo" sau "Belzebut sa obtina prima functie importanta, secretar de stat la presedintia Consiliului de Ministri, la doar 28 de ani. A fost inceputul unei cariere politice de peste 60 de ani, care l-a dus pe Andreotti de sapte ori in functia de premier.

Funeraliile de stat ale lui Giulio Andreotti vor avea loc marti, dupa-amiaza, la Roma, potrivit unui comunicat difuzat luni de Palatul Quirinale, sediul presedintiei Republicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » De sapte ori premier al Italiei: A murit Giulio Andreotti, la 94 de ani