Antena Meniu Search
x

A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova. Zi de doliu naţional pe 16 septembrie

Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, a murit în noaptea de miercuri spre joi. Politicianul s-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani. 

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 10:07

A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova. Zi de doliu naţional pe 16 septembrie
A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova. Zi de doliu naţional pe 16 septembrie - Facebook

"Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova", a scris, pe Facebook, Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova. 

16 septembrie ar putea fi declarată zi de doliu naţional în R. Moldova

Ea susține că a cerut administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat.

"<Trăiască Moldova independentă!> - cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova", mai spune actualul președinte al Republicii Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova. Zi de doliu naţional pe 16 septembrie