Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A șaptea zi de revolte violente în Marea Britanie. Demonstranţii cer expulzarea imigranţilor şi închiderea graniţelor

Revoltele de o violenţă nemaivăzută continuă în Marea Britanie a şaptea zi la rând. Un magazin cu specific românesc a fost devastat, iar protestatarii au rănit mai mulţi poliţişti care încercau să îi oprească. Demonstranţii cer expulzarea imigranţilor şi închiderea graniţelor pentru nou-veniţi, după ce un tânăr de origine ruandeză a omorât trei fetiţe săptămâna trecută. 

de Redactia Observator

la 06.08.2024 , 22:44

> Britanicii sunt înspăimântaţi de scenele de război urban. Două grupuri de protestatari, pro şi contra imigranţilor, s-au încăierat în oraşul Plymouth. 150 de poliţişti înarmaţi cu scuturi şi bastoane au încercat să îi potolească. Au făcut un zid uman ca să ţină la distanţă demonstranţii violenţi. 

Revoltele violente s-au întins până în Irlanda de Nord. În Belfast, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov într-o maşină de Poliţie.

Micii antreprenori şi-au baricadat magazinele, de teama violenţelor, dar un magazin cu specific românesc nu a scăpat de furia lor. Demonstranţii i-au spart obloanele şi l-au devastat.

Vezi și

Între timp, reţele sociale inflamează spiritele în Marea Britanie

Pe acelaşi subiect

La Birmingham, mii de imigranţi s-au adunat să salveze o moschee după ce un zvon apărut pe internet avertiza că lăcaşul de cult va fi incendiat de protestatari. Poliţiştii britanici au făcut harta punctelor fierbinţi. 40 de localităţi unde au aflat că se pregătesc noi revolte. Premierul ia măsuri dure.

Controversatul milionar Andrew Tate, trimis în judecată la noi în ţară pentru viol şi trafic de persoane, este unul dintre principalii instigatori la violenţă împotriva musulmanilor, conform unei analize The Times. 

Răscoala care a pus pe jar Marea Britanie a izbucnit săptămâna trecută, după ce trei fetiţe au fost ucise într-o şcoală de dansuri, în apropiere de Liverpool. Iureşul de pe străzi şi reţele sociale a împins Poliţia să facă publice datele personale ale atacatorului - un adolescent de 17 ani, creştin, născut la Cardiff, din părinţi imigranţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Ştiri externe » A șaptea zi de revolte violente în Marea Britanie. Demonstranţii cer expulzarea imigranţilor şi închiderea graniţelor