Antena Meniu Search
x

Accident feroviar în SUA

Două oraşe au fost evacuate în Statele Unite ale Americii după ce un tren care transporta petrol a deraiat şi a luat foc

Vezi și

Două oraşe au fost evacuate în Statele Unite ale Americii după ce un tren care transporta petrol a deraiat şi a luat foc

Flăcările au cuprins toate cele 14 vagoane dar par că înghit totul în preajmă. Grav este şi că o parte din încărcătură s-a scurs într-un râu, iar autorităţile de peste ocean se tem acum de o catastrofă naturală. O mie de oameni au fost deja evacuaţi.

Imaginile de la locului accidentului sunt înfiorătoare. Alimentată de la sol, uriaşa minge de foc pare că înghite orizontul. Apoi, în câteva secunde, totul se întunecă în zare. Fumul negru, dens şi înecăcios transformă ziua în noapte.

Rezultatul unui accident feroviar cumplit, fenomenul a determinat autorităţile din Virginia de Vest să decreteze starea de urgenţă. Pline ochi cu petrol, peste 100 de vagoane au deraiat.

Două oraşe, situate în apropiere de locul accidentului au fost evacuate de urgenţă. Şcolile din regiune au fost transformate în adăposturi iar Crucea Roşie a fost mobilizată pentru a avea grijă de eventualii răniţi.

O anchetă va stabili cauzele accidentului care, în pofida dimensiunilor impresionante, nu a provocat niciun deces. O persoană este tratată pentru intoxicaţie cu fum dar medicii spun că este în afara pericolului. Deocamdată, prioritatea este stingerea cât mai rapidă a flăcărilor. Fumul înecăcios a ajuns la zeci de kilometri distanţă şi perturbă circuaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Accident feroviar în SUA