Antena Meniu Search
x

Foto Actrița Mylène Demongeot a murit la 87 de ani. Doliu în cinematografia franceză

Mylène Demongeot a murit la 87 de ani, după o lungă boală. Actrița, celebră în cinematografia franceză, devenise un simbol al sexului frumos în anii 1950 - 1960. 

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 18:13

Actrița Mylène Demongeot, simbol al sexului frumos din cinematografia franceză, a murit răpusă de o lungă boală, anunță Le Figaro, conform Mediafax. Celebră mai ales pentru filmele din anii 1950 - 1960, Mylène Demongeot a murit joi, la vârsta de 87 de ani.

Mylène Demongeot a murit. Doliu în lumea filmului

Mylène Demongeot a apărut în mai mult de 70 de filme. A debutat la 17 ani cu rolul Nicole din „Les enfants de l'amour” (1953), dar faima internațională a căpătat-o spre sfârșitul anilor '50. Primul ei rol remarcabil a fost în „Sois belle et tais-toi” (1958), în care a jucat o contrabandistă de bijuterii în vârstă de 17 ani. A jucat alături de David Niven, Alain Delon, Steve Reeves, Roger Moore, Louis De Funes, etc.

La 86 de ani, după ce a învins de două ori cancerul, apoi COVID-19, a jucat în „Maison de retraite”, o comedie regizată de Thomas Gilou. Ambiția actriței a fost să adapteze pentru cinematografie Adio Harkov, povestea mamei și a bunicii sale, două femei "de un curaj incredibil" născute în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Actrița Mylène Demongeot a murit la 87 de ani. Doliu în cinematografia franceză