Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Acum am mai rămas doi”. Şi-a pierdut soţia şi cele două fiice sub dărâmături în urma cutremurului din Maroc. Doar fiul i-a mai rămas să-l ajute să meargă mai departe

Bilanţul cutremurului din Maroc a crescut la 2.500 de morţi. Însă numărul creşte de la oră la oră, pentru că mulţi oameni au rămas blocaţi sub dărâmături. În urma dezastrului, mulţi oameni au rămas fără cei dragi. Într-o clipă au pierdut totul. 

de Redactia Observator

la 11.09.2023, 16:22

Abdulmajid ait Jaefer povesteşte că se afla acasă cu soţia şi cei trei copii când a avut loc cutremurul şi "podeaua a căzut". Fiul său, Mohamed, în vârstă de 12 ani, a reuşit să iasă din clădire, dar restul membrilor familiei au rămas blocaţi.

"Deocamdată, mă gândesc la un singur lucru: la fiul meu"

Abdulmajid povesteşte că şi picioarele sale au fost prinse sub dărâmături, dar a fost scos de un vecin. A petrecut apoi două ore încercând să-şi salveze soţia şi una dintre fiice. Ambele erau moarte când le-a scos dintre dărâmături.

A doua zi, şi trupul celeilalte fiice a fost scos din dărâmături. Abdulmajid, în vârstă de 47 de ani, doarme acum sub o prelată întinsă peste drum de casa sa. De acolo îşi poate vedea bucătăria, cu frigiderul încă în picioare, şi hainele atârnate la uscat. Spune că nu poate părăsi zona pentru că trebuie să "stea de pază" la bunurile sale şi pentru amintirile vieţii sale de acolo. "Aceea este bucătăria mea şi frigiderul meu. Eram cu toţii acolo. Acum doar mă uit la ele", spune el.

Până vineri, Abdulmajid nici măcar nu îşi imaginase vreodată un cutremur. "Nici acum nu-mi vine să cred", spune el. Maşinile se opresc lângă el şi oamenii se apleacă pentru a-i transmite condoleanţe. Alţii care merg pe stradă se opresc să îl îmbrăţişeze pe tatăl şi soţul în doliu.

"Erau cinci persoane în familia mea. Acum am mai rămas doi", spune el cu tristeţe. "Deocamdată, mă gândesc la un singur lucru: la fiul meu", mărturiseşte el, potrivit BBC, citat de News.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Acum am mai rămas doi”. Şi-a pierdut soţia şi cele două fiice sub dărâmături în urma cutremurului din Maroc. Doar fiul i-a mai rămas să-l ajute să meargă mai departe