ACUZAŢII DURE la nivel înalt. General Motors spune că Venezuela i-a confiscat ilegal o fabrică
General Motors a acuzat miercuri autorităţile din Venezuela că i-au confiscat ilegal o fabrică din centrul industrial Valencia, avertizând că va lua toate măsurile legale pentru a-şi proteja drepturile, transmite Reuters.
![](https://img.observatornews.ro/0/2017/4/20/206961/149267661734e386f9.webp?w=430&f=2&v=2)
General Motors a acuzat miercuri autorităţile din Venezuela că i-au confiscat ilegal o fabrică din centrul industrial Valencia, avertizând că va lua toate măsurile legale pentru a-şi proteja drepturile, transmite Reuters.
Confiscarea a avut loc pe fondul agravării crizei economice din Venezuela, care a afectat deja numeroase companii americane.
„Ieri, fabrica General Motors Venezolana (GMV) a fost preluată în mod neaşteptat de autorităţile publice, care au împiedicat activităţile normale. În plus, alte active ale companiei, cum ar fi vehiculele, au fost luate ilegal”, se arată într-un comunicat al GM
Confiscarea va provoca probabil daune ireparabile companiei, celor 2.678 de muncitori, 79 de dealeri şi furnizorilor.
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
- Proiectul lui Zelenski, distrus din faşă. Polonia anunţă că UE nu va înfiinţa o armată a Europei
- Rheinmetall şi Romarm ar putea construi o fabrică de pulberi în România. Angel Tîlvăr, discuţie cu CEO-ul...
- Joe Biden, număr record de zile de concediu. Un american de rând ar trebui să lucreze 52 de ani ca să-l egaleze...
Ministerul Informaţiilor din Venezuela nu a răspuns solicitărilor pentru informaţii.
Industria auto a Venezuelei s-a prăbuşit, afectată de lipsa materiilor prime provocată de controlul valutar complex şi stagnarea producţiei locale, activitatea multor fabrici fiind aproape blocată.
La începutul anului 2015, Ford Motor a revizuit în scădere valoarea investiţiei în Venezuela, cu 800 de milioane de dolari, înainte de taxe.
Criza economică din Venezuela a afectat multe alte companii americane, între care producători de alimente şi farmaceutice, iar un număr tot mai mare dintre acestea exclud operaţiunile din această ţară din rezultatele financiare consolidate.
Guvernul din Venezuela a preluat în trecut şi alte fabrici. În 2014, guvernul a anunţat că preia temporar două fabrici ale producătorului american de produse pentru curăţenie Clorox, care s-a retras din ţară.
Venezuela este implicată în aproximativ 20 de procese de arbitraj legate de naţionalizări care au avut loc în timpul preşedinţiei lui Hugo Chavez.
Sursa: News.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰