Antena Meniu Search
x

Adio all-inclusiv în Grecia

Adio zilelor de vacanţă cu băutura şi mâncare cât cuprinde, în decor elen. După ce anul trecut, sute de mii de români au ales ca fiind topul preferenţelor ca destinaţie de vacanţă Grecia, noul premier al ţării elene declară război turismului all-inclusiv

Vezi și

Adio zilelor de vacanţă cu băutura şi mâncare cât cuprinde, în decor elen. După ce anul trecut, sute de mii de români au ales ca fiind topul preferenţelor ca destinaţie de vacanţă Grecia, noul premier al ţării elene declară război turismului all-inclusiv.

În timp ce lanţurile hoteliere încasează bani pe bandă rulantă, micii comercianţi dau faliment. Aceasta ar fi explicaţia noului lider al guvernului Greciei. Iar din moment ce turistul are în interiorul complexelor tot ce vrea, e drept, el nu va alege să cheltuie bani suplimentari în baruri locale sau restaurante. Astfel, micile afaceri sunt, de cele mai multe ori, ocolite de turişti. Astfel, abia alesul lider al guvernului elen nu doar că nu susţine pachetele all-inclusiv, pe care le consideră nocive pentru economia locală, ci are la îndemână şi câteva soluţii ca acest tip de turism să fie redus drastic. În primul rând, vrea să interzică vânzarea de terenuri publice dezvoltatorilor din staţiunile turistice. Dar şi ca TVA-ul să fie mărit pentru proprietarii hotelurilor deja existente.

Pentru numărul tot mai mare de turişti români care aleg să-şi petreacă vacanţele în insulele greceşti, aceasta nu e o veste bună. Anul trecut peste 300.000 turişti romani au ales vacanţele în decorurile elene. Iar dacă au avut rezervare din timp, au plătit de persoană de la 200 de euro pentru o săptămână.

Cei mai afectaţi sunt însă occidentalii. În Marea Britanie un sejur all inclusive de 7 zile în Grecia se vinde şi cu puţin peste 360 de lire de persoană. Iar pentru astfel de oferte, operatorii britanici de turism spun că au deja semnate contracte pe mai mulţi ani cu resorturile din Grecia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Adio all-inclusiv în Grecia