Antena Meniu Search
x

Un alt consilier al lui Zelenski, acuzat de corupţie, a demisionat. Ar fi condus o maşină, SUV Chevrolet Tahoe, donată de americani în scopuri umanitare

Adjunctul şefului biroului prezidenţial al Ucrainei Kirilo Timoşenko a anunţat, marți, că i-a cerut preşedintelui Volodimir Zelenski să-l elibereze din funcţie, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 10:38

Adjunctul şefului biroului prezidenţial Timoşenko îşi anunţă demisia
Adjunctul şefului biroului prezidenţial Timoşenko îşi anunţă demisia - Telegram

"Îi mulţumesc preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski pentru încrederea şi oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi şi în fiecare minut", a scris Timoşenko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Timoşenko nu a prezentat niciun motiv pentru demisia sa. Media ucrainene au relatat că Timoşenko ar putea face parte din remanierea de personal anunţată de Zelenski. Un decret de acceptare a demisiei lui Timoşenko a fost publicat pe site-ul preşedintelui.

Zelenski a declarat luni că schimbări de personal vor fi anunţate în această săptămână în guvern, regiuni şi în cadrul forţelor de securitate după acuzaţii de corupţie, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Timoşenko, implicat în mai multe scandaluri

Pe acelaşi subiect

Timoşenko, în vârstă de 33 de ani, a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019, supervizând regiunile şi politicile regionale. El a lucrat de asemenea cu Zelenski în timpul campaniei sale electorale, supraveghind conţinutul media şi creativ.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, potrivit presei ucrainene, Timoşenko a fost implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea de maşini scumpe în scop personal. Timoşenko a negat toate acuzaţiile.

Jurnaliștii de la BIHUS au informat că Timoșenko a condus un Chevrolet Tahoe SUV, pe care compania General Motors o donase Ucrainei pentru misiuni umanitare și pentru a transporta civili din zonele de război. 

În decembrie 2022, publicația "Ukrainian Pravda" a dezvăluit că după impunerea legii marțiale pe teritoriul Ucrainei, Timoșenko conducea un Porsche Taycan din 2021, în valoare de 100.000 de dolari. Potrivit jurnaliștilor, mașina aparținea omului de afaceri Vemir Davityan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un alt consilier al lui Zelenski, acuzat de corupţie, a demisionat. Ar fi condus o maşină, SUV Chevrolet Tahoe, donată de americani în scopuri umanitare