Antena Meniu Search
x

Adolescent de 16 ani şi-a pus capăt zilelor pentru că nu şi-a mai văzut prietenii din cauza pandemiei

Dramă cumplită pentru o familie, după ce fiul lor şi-a pus capăt zilelor. Avea doar 16 ani, iar perioada pandemiei în care a stat departe de prieteni l-a făcut să renunţe la viaţă. Părinţii transmit acum un mesaj şi îi îndeamnă pe ceilalţi să le ofere atenţie celor mici, să le spună în fiecare seară cât de mult îi iubesc şi să le fie alături în această perioadă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.11.2020, 16:26

Corey alături de fratele său
Adolescent de 16 ani şi-a pus capăt zilelor pentru că nu şi-a mai văzut prietenii din cauza pandemiei - Facebook/Kerry Liversedge/ Just Giving
  • Adolescentul practica înotul şi concura la nivel naţional.
  • Nu era fan al reţelelor de socializare şi nu avea Facebook sau Whatsapp.

Cei doi părinţi din Cushnie, Aberdeenshire, au vorbit pentru prima dată despre lupta fiului lor Corey cu anxietatea şi despre modul în care cred că problemele cauzate de pandemie l-au determinat să pună stop. Băiatul de 16 ani s-a sinucis în data de 24 octombrie.

Corey era un băiat „amuzant şi politicos”, cu un „simţ al umorului dezvoltat” au spus Kerry şi Adam despre fiul lor. Ei speră ca, din tragedia lor, ceilalţi părinţi să înveţe cum să se descurce şi cum să înţeleagă mai bine ce se petrece de fapt în mintea adolesceţilor, mai ales la o vârstă atât de fragedă.

Elev la academia Abonye, Corey practica înotul şi concura la nivel naţional. Era un tânăr conştiincios şi foarte ataşat de prietenii săi. Pandemia însă l-a ţinut departe de sportul său preferat, dar şid e cei cu care îşi petrecea zilnic timpul.

„L-am fi avut pe fiul nostru aici şi astăzi dacă nu ar fi fost restricţiile pandemice” a declarat tatăl băiatului.

După moartea sa, familia a lansat o strângere de fonduri pentru o organizație caritabilă de mediu, o cauză pentru care tânărul de 16 ani a avut grijă profund, precum și pentru Men Matter Scotland, o organizație caritabilă dedicată ajutării bărbaților cu anxietate şi alte bătălii emoţionale. Datorită oamenilor cu suflet, campania a strâns peste 16.000 de lire sterline, depăşind cu mult obiectivul iniţial de doar 500 de lire stabilit de familie.

Kerry a mărturisit că în urma tragediei ceilalţi doi fraţi ai băiatului, Torin şi Glenn au beneficiat de un mare sprijin din partea tuturor celor afectaţi de situaţie, care şi-au arătat suportul în clipele dificile.

„Bunătatea care s-a revărsat asupra noastră atât din partea colegilor de înot, din partea elevilor, profesorilor a fost incredibilă. Casa este plină de flori şi cărţi poştale cu mesaje de condoleanţe şi încurajare, iar fiecare gest din partea oamenilor ne-a ajutat şi ne-a arătat cât de mult l-au iubit pe Corey. Mi-aş dori doar să ştie şi el, nu cred că şi-a dat seama câţi oameni l-au iubit. Dacă ar avea doar o mică idee despre ceea ce oamenii cred despre el, cred că ar fi aici astăzi. Dacă nu ar fi existat Covid-19, el ar fi cu siguranță astăzi aici cu noi. El și-a petrecut mult timp fără să facă activităţile pe care le făcea în mod normal şi cred că timpul pe care îl petrecea cu prietenii săi, tim pe care l-a pierdut, l-a afectat extrem de mult. El nu era genul care să folosească Facebook sau Whatsapp, nu avea conturi, aşa că întreruperea comunicării cu cei din jur a fost teribilă.” a spus mama sa.

„Corey și-a început viața într-un mod cunoscut în presă, s-a născut într-o ambulanţă. Acum sfârşitul vieţii sale apare scris în acelaşi fel. Era un băiat inteligent care se comporta frumos, toate lucrurile mergeau bine înainte de carantina la nivel naţional, înainte de pandemie. Dacă nu era pandemia pot spune 100% că ar fi fost aici. Pur şi simplu nu am ştiut. De ce a ales să facă asta nu vom şti niciodată.” a adăugat tatăl.

Potrivit Daily Mail, cei doi i-au îndemnat pe ceilalţi părinţi să fie atenţi în preajma copiilor şi să fie întotdeauna preocupaţi de cum se simt cu adevărat. Mulţi, mai ales la vârsta adolescenţei, tind să se închidă şi să nu vorbească despre sentimentele lor, despre supărări şi frustrări. Toate acestea pot deveni serioase probleme în timp.

„Încurajează-i să vorbească, dacă nu cu tine atunci cu prietenii, cu profesorii, cu oricine. Trebuie să scoată supărarea afară, nu să o interiorizeze. Corey era un copil, i se poate întâmpla oricărui alt copil.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Adolescent de 16 ani şi-a pus capăt zilelor pentru că nu şi-a mai văzut prietenii din cauza pandemiei