Antena Meniu Search
x

Adolescentă de 16 ani, găsită teafără la doua zile după ce a dispărut în sălbăticia unui parc provincial, în Canada: "Este sănătoasă, este fericită, este cu familia"

Misiune încheiată cu succes. O adolescentă canadiană, în vârstă de 16 ani, a fost găsită teafără și nevătămată la două zile după ce a dispărut în sălbăticia unui vast parc provincial, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 02.07.2023, 11:50

Adolescentă de 16 ani, găsită la doua zile după ce a dispărut în sălbăticia unui parc provincial
Adolescentă de 16 ani, găsită la doua zile după ce a dispărut în sălbăticia unui parc provincial - Shutterstock

Esther Wang, în vârstă de 16 ani, a dispărut după ce s-a despărţit de grupul ei de drumeţie în parcul Golden Ears, de 555 km pătraţi, din Brittish Columbia. Autorităţile au lansat o căutare de 54 de ore, care a inclus un elicopter, o dronă şi 16 echipe de căutare. Dar adolescenta a ieşit nevătămată de pe un traseu, singură, vineri. Poliţia a declarat că adolescenta se recuperează alături de familia ei.

"Este sănătoasă, este fericită, este cu familia. Acesta este cel mai bun rezultat posibil pentru noi", a declarat Wendy Mehat, şefa Poliţiei Regale Canadiene Călare.

"Familia lui Esther şi-a exprimat recunoştinţa sinceră faţă de toţi primii respondenţi şi grupurile de căutare şi salvare. Ei sunt foarte recunoscători pentru acest rezultat şi solicită intimitate în acest moment", a adăugat Wendy Mehat. 

Din fericire, adolescenta nu a fost rănită

Pe acelaşi subiect

Oficialii au declarat că Esther a ieşit de pe traseul East Canyon pe care a dispărut iniţial în jurul orei locale 21:30 vineri (04:30 GMT sâmbătă). Nu este clar cum a fost despărţită de grupul ei. Presa locală a relatat că grupul a plecat de la un punct de observare în jurul orei 14:45 marţi şi şi-a dat seama că tânăra nu era cu ei aproximativ 15 minute mai târziu.

Liderul grupului s-a întors la punctul de observare, dar nu a găsit-o, aşa că a dat alarma. La scurt timp a fost lansată o căutare.

Wang a fost verificată de serviciile de urgenţă, care au stabilit că nu a fost rănită - cu excepţia unor înţepături de ţânţar. Apoi i s-a permis să se întoarcă acasă cu părinţii ei.

"Suntem încântaţi de rezultatul căutărilor, iar faptul că Esther s-a întors la familia ei este ceea ce a fost obiectivul nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de căutare şi salvare, Ryan Smith.

"Am folosit cât de multe resurse am putut. Aş dori să mulţumesc organizaţiilor noastre partenere, RCMP, celorlalţi primii respondenţi, companiilor de elicoptere care ne-au ajutat în această căutare exhaustivă", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Adolescentă de 16 ani, găsită teafără la doua zile după ce a dispărut în sălbăticia unui parc provincial, în Canada: "Este sănătoasă, este fericită, este cu familia"