Antena Meniu Search
x

Aeronava compusa din vagoane de tren

In viitor, calatorii s-ar putea imbarca in avioane la gara. Asta daca va deveni realitate conceptul vizionar al unor cercetatori elvetieni. Ei au imaginat avioane de care pot fi atasate un fel de vagoane mai mari de tren, cu tot cu pasagerii lor.

Vezi și

Cercetatorii Institutului Tehnologic din Lausanne au pornit de la constatarea ca drumul spre aeroport si asteptarea decolarii dureaza, adesea, aproape la fel de mult ca zborul propriu-zis. Garile, in schimb, sunt mai apropiate de centrul oraselor. Asa a aparut ideea unui avion compus doar din aripi, post de pilotaj, motoare si rezervoare, la care sa fie atasate capsule aduse pe calea ferata, fara ca pasagerii sa mai coboare.

Inventatorii isi dau seama ca ideea lor este, deocamdata, utopica, in primul rand din cauza controalelor de securitate nelipsite, in zilele noastre, din aeroporturi. Criticii au gasit si alte puncte slabe ale proiectului, legate de aerodinamica aparatului de zbor.

Proiectantii nu se lasa descurajati si conteaza pe sprijinul calatorilor, atrasi de posibilitatea de a se imbarca in avion la fel de usor cum se urca in tren. Urmatorul pas este constructia unei machete de sase metri, propulsata de mici reactoare, ca sa se verifice daca o asemenea aeronava ar putea, intr-adevar, sa zboare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Aeronava compusa din vagoane de tren