Antena Meniu Search
x

Afganistan, aproape de Evul Mediu: 12 persoane, dintre care trei femei, biciuite pe stadion în faţa a mii de spectatori

Douăsprezece persoane, dintre care trei femei, au fost biciuite în faţa a mii de spectatori pe un stadion de fotbal din Afganistan, grupul făcându-se vinovat de "crime morale", inclusiv adulter, jaf şi homosexualitate, a declarat un oficial taliban pentru BBC, potrivit news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.11.2022, 07:34

femeie din Afganistan
Afganistan, aproape de Evul Mediu: 12 persoane, dintre care 3 femei, biciuite pe stadion în faţa a mii de spectatori - Profimedia Images (arhivă, 2021)

Bărbaţii şi femeile au primit între 21 şi 39 de lovituri de bici fiecare. Numărul maxim pe care îl poate primi o persoană este de 39, a declarat un alt oficial taliban.

Omar Mansoor Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor pentru regiunea Logar din estul Afganistanului, unde au avut loc biciuirile, a declarat că toate cele trei femei au fost eliberate după ce au fost pedepsite, dar unii dintre bărbaţi au mers la închisoare.

Este a doua oară într-o lună când gruparea islamistă care a preluat anul trecut puterea la Kabul procedează la biciuiri în public, ceea ce semnalează o întoarcere la practicile dure din timpul guvernării anterioare a talibanilor, din anii 1990.

Săptămâna trecută, 19 persoane au fost pedepsite în mod similar în provincia Takhar din nordul Afganistanului

Pe acelaşi subiect

Liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a ordonat judecătorilor săptămâna trecută să aplice pedepse mai aspre pentru anumite infracţiuni, în conformitate cu interpretarea strictă a legii islamice Sharia. Această interpretare a legii islamice include execuţii publice, amputări publice de membre şi lapidări. Ordinul liderului suprem este cel mai recent semn că talibanii adoptă o poziţie mai dură în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile, deşi au promis că vor guverna cu mai multă moderaţie atunci când au preluat puterea, anul trecut, notează BBC.

În timpul guvernării lor din 1996-2001, talibanii aplicau în mod regulat pedepse în public, inclusiv biciuiri şi execuţii pe stadionul naţional din Kabul.

Guvernul a promis, de asemenea, că nu va repeta represiunea brutală a femeilor. Dar, de la revenirea grupării la putere, libertăţile femeilor au fost grav limitate, iar mai multe femei au fost bătute pentru că şi-au cerut drepturile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri externe » Afganistan, aproape de Evul Mediu: 12 persoane, dintre care trei femei, biciuite pe stadion în faţa a mii de spectatori