Antena Meniu Search
x

Afganistan: Bilanțul atacului asupra spitalului din Kunduz a ajuns la 30 de morți

Atacul american asupra spitalului organizației umanitare 'Medici fără Frontiere' (MfF) de la Kunduz (nordul Afganistanului) a ajuns la 30 de morți, dintre care zece pacienți

Atacul american asupra spitalului organizației umanitare 'Medici fără Frontiere' (MfF) de la Kunduz (nordul Afganistanului) a ajuns la 30 de morți, dintre care zece pacienți

'Bombardamentul de la 3 octombrie s-a soldat cu 30 de morți, dintre care 10 pacienți, 13 angajați și șapte persoane ale căror corpuri nu sunt identificabile. Acest bilanț nu este probabil cel definitiv', a declarat Baikong Mamid, purtătoare de cuvânt a MfF la Kabul.

Precedentul bilanț al atacului era de 24 de morți.

Trei anchete — una americană, una afgană și una a NATO — au fost declanșate după acest incident, dar președinta MfF, Joanne Liu, a cerut înființarea unei 'comisii umanitare internaționale pentru a se face lumină asupra suspiciunilor de crimă de război'.

MfF susține că, înaintea atacului, echipele sale le-au transmis armatei afgane și forțelor americane coordonatele GPS ale spitalului din Kunduz și au atenționat comandamentele lor după ce primele bombe au început să cadă.

La câteva zile după raid, șeful forțelor NATO din Afganistan, generalul american John Campbell, a recunoscut că atacul fusese solicitat de armata afgană și a fost decis de lanțul ierarhic al comandamentului american, însă Washingtonul a precizat că așteaptă rezultatele anchetei înainte de a se pronunța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Afganistan: Bilanțul atacului asupra spitalului din Kunduz a ajuns la 30 de morți