Antena Meniu Search
x

Video "Aici este Africa!" Sute de migranți, puși pe vandalizat și "ocupație" în Italia. Cinci adolescente au fost pipăite și amenințate într-un tren

Incidente grave în provincia Verona din Italia. Sute de invidivizi, mulți dintre ei migranți de orgine nord-africană, au vandalizat magazine și au cerut "ocuparea" orașului Peschiera del Garda. Amețiți de alcool și alimentați de furie, pe fondul tensiunilor rasiale, manifestanții s-au urcat apoi într-un tren și au agresat sexual mai multe adolescente. "Nu știu dacă erau din prima sau a doua generație de migranți. Doar un tip de infractori ce au lăsat o rană adâncă în comunitatea noastră. Am trăit o zi de război", a mărturisit primarul localității.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.06.2022, 15:35

copile agresate în Italia
"Acesta este Africa!" Sute de migranți, puși pe vandalizat și "ocupație" în Italia. Cinci adolescente au fost pipăite și amenințate într-un tren - corriere.it / Twitter

Poliția din provincia Verona, Italia, a dechis două dosare penale după o serie gravă de incidente petrecute în localitățile Peschiera del Garda și Castelnuovo del Garda. Sute de migranți, mulți dintre ei de origine africană, veniți din orașele Milano, Brescia și Bergamo, au făcut ravagii pe străzi, în ceea ce Corriere della Sera numește ca fiind "o ocupație".

"Acesta este teritoriul nostru, Africa trebuie să vină aici"

"Aici este Africa. Am venit să recucerim Peschiera. Acesta este teritoriul nostru, Africa trebuie să vină aici", au stricat migranții, poziționați pe malurile lacului Guarda. Acesta și-au permis să arunce cu sticle și pietre în primarul din Castelnuovo, Giovanni Del Cero, care s-a văzut complet depășit de situație. "Am încercat să înțeleg, dar țipau fraze absurde și fluturat steaguri ale diferitelor țări europene", a povestit Del Cero.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Copilele agresate sexual, numite "albe și privilegiate"

Puși pe scandal, indivizii s-au urcat apoi într-un tren ce venea din direcția Milano și au amenințat și agresat cinci copile, toate minore. Mai rău, chiar femeile prezente la manifestație au girat acest comportament, pe motiv că sunt "albe și privilegiate". Fetele și-au adunat curajul și au povestit polițiștilor clipele cumplite prin care au trecut.

"Erau mulți nord-africani. Aveau și steaguri ale Marocului. Fugeau dintr-o parte în cealaltă a stației. Au încercat să urce și la Frecciarossa, unde au blocat trenul timp de 10 minute", a povestit una dintre victime. "Era plin trenul și era foarte cald. Am vrut să coborâm, dar ne-au oprit și au sunat alarma. Am mers prin diferite vagoane și au început să ne atingă peste tot. Am izbucnit în lacrimi și am avut un atac de panică. Pe măsură ce înaintam ei ne atingeau, simțeam că rămân fără aer. Oamenii fumau, fetele ne spuneau că suntem albe și privilegiate și nu ne lăsau să trecem", a mărturisit o adolescentă.

Indignare în Italia, după incidentele în care au fost implicate mai multe minore

În cele din urmă, în stația din Desenzano, copilele, disperate, au cerut ajutor. "Din fericire, un alt băiat, tot african, și-a împins prietenii la o parte și ne-a lăsat să plecăm", a povestit o tânără. În cele din urmă, victimele au fost luate de părinți, iar a doua zi duse la poliție să depună plângere. Incidentul a stârnit indignare în Italia, inclusiv în comunitatea imigranților. "Ați arătat numai partea rea a noastră. Stricați reputația tuturor imigranților!", s-a plâns un bărbat.

Anchetatorii au obținut imagini video de la camerele de supraveghere din zona în care s-au produs incidentele, precum și înregistrări de pe Tik Tok.

Din primele reconstituiri, migranții, din Brescia, Bergamo și Milano, s-au adunat în gări după un miting. Investigația este la început și se extinde. Zeci de alte fete ar fi fost hărțuite în acea zi. Duminică, după incidentele violente, agenți în echipament de protecție puteau fi văzuți pe peroane, de frica unor noi manifestații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Aici este Africa!" Sute de migranți, puși pe vandalizat și "ocupație" în Italia. Cinci adolescente au fost pipăite și amenințate într-un tren