Antena Meniu Search
x

Video Două grupări de români și bulgari au declanșat iadul lângă o biserică din Cosenza, în Italia. S-au răfuit cu răngi și bâte, sub privirile îngrozite ale trecătorilor

O bătaie violentă cu bâte, răngi și sticle sparte, între bulgari și români, a izbucnit în timpul unei petreceri de aniversare, în fața unui restaurant din centrul orașului Corigliano-Rossano, din Calabria, Italia. O persoană a fost tăiată de mai multe ori în zona gâtului și a capului, fiind transportat la spital în stare critică.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.06.2022, 12:06

Două grupări de români și bulgari au declanșat iadul la câțiva pași de o biserică din Cosenza, în Italia - captura video Facebook / lucrezia.morgagni

Carabinierii au reconstituit faptele, grație camerelor video și mărturiilor, luând patru măsuri de arest preventiv pentru tot atâția cetățeni străini, relatează publicația Il Giornale.

Scandalul s-a produs în urmă cu câteva zile, în jurul orei 8 seara, în timpul unei petreceri care avea loc în fața unui restaurant situat pe Via Nazionale, la câțiva pași de piața bisericii Santa Maria delle Grazie din Corigliano-Rossano, un oraș din provincia Cosenza, regiunea Calabria.

Baltă de sânge după încăierarea românilor

Potrivit celor relatate de martori oculari, mai mulți bulgari sărbătoreau o zi de naștere când trei români s-au "invitat" printre mese și au întrerupt toasturile. La început, între cele două grupări au zburat înjurăturile, apoi s-a declanșat iadul. 

Pe acelaşi subiect

În câteva clipe, un bărbat a fost grav rănit la gât, cu o sticlă spartă, cedând sub loviturile date de un rivale. Îngroziți, trecătorii au văzut zburând mese și scaune, apoi sticle și alte obiecte.

La fața locului au intervenit carabinierii din Corigliano-Rossano, dar și echipaje de prim-ajutor care i-au însoțit pe cei mai grav răniți la spitalul "Giannettasio". O baltă imensă de sânge era vizibilă pentru toți cei care au asistat la scenele șocante. 

Polițiștii au demarat imediat o anchetă. După audierea martorilor și vizionarea imaginilor de pe camerele video din apropiere, agenții au reușit să-i identifice pe toți cei implicați în scandal. Trei bulgari au fost supuși arestului la domiciliu, în timp ce un român a ajuns după gratii.

Localnicii sunt îngroziți: "Reuniţi imediat comitetul de ordine publică!"

Mai mulți locuitori din Corigliano-Rossano au postat pe Facebook imagini din timpul scandalului, alături de un mesaj în care fac apel la autorități să ia măsuri pentru a stopa actele de violență și infracțiunile din oraș.

"Lupte cu răngi. O violenţă de care nu s-a mai auzit. Escaladarea penală din Corigliano Rossano în ultimii doi ani a atins limite intolerabile pentru o societate civilă. Crime, lupte, mașini arse în fiecare noapte etc. etc. etc. Paradoxal, Corigliano Rossano este mai reprezentat în Parlament decât Milano. Ce au făcut acești parlamentari concret pentru a încerca să stopeze politic aceste fenomene? Reuniţi imediat comitetul de ordine publică! Să intervină prefectul și reprezentanții de top ai poliției calabrene. Crima din orașul nostru a ajuns la un nivel fără precedent, nici măcar în anii nouăzeci nu era aşa. Dacă nu sunteți în stare să începeți acțiuni puternice și coercitive, dați-vă demisia imediat!", este mesajul de revoltă al câtorva cetăţeni din Rossano.

Ieri, adunarea regională din Calabria a aprobat o moțiune, în care condamnă clar escaladarea violenței care afectează teritoriul Corigliano-Rossano, asumându-și totodată angajamentul de a proteja liniștea cetățenilor prin acțiuni concrete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Două grupări de români și bulgari au declanșat iadul lângă o biserică din Cosenza, în Italia. S-au răfuit cu răngi și bâte, sub privirile îngrozite ale trecătorilor