Antena Meniu Search
x

Video Al treilea stat care îl "refuză" pe Trump. Illinois l-a eliminat pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot

Lovitură dură pentru Donald Trump! A fost eliminat de pe buletinul de vot din statul Illinois. Autorităţile de acolo spun nu este eligibil să fie din nou preşedintele Statelor Unite după ce a dirijat asaltul asupra Capitoliului în 2021. Illinois este al treilea stat, după Maine şi Colorado, care îl şterge pe Donald Trump de pe buletinele de vot.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 21:13

Vezi și

Într-o mișcare surprinzătoare, un judecător din Illinois l-a eliminat pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot din acest stat, pe baza unei secțiuni a celui de-al 14-lea amendament la Constituția Statelor Unite.

Trump poate face apel la decizia judecătorului în instanțele din statul Illinois

Decizia neașteptată de miercuri vine în timp ce o contestație similară anti-Trump din Colorado este în curs de soluționare la Curtea Supremă a SUA, care este de așteptat să respingă argumentele conform cărora lui Trump i se interzice accesul la funcție, anunță CNN. Judecătoarea din Cook County, Tracie Porter, s-a bazat foarte mult pe concluzia anterioară a Curții Supreme din Colorado, numind "raționamentul din Colorado convingător".

Judecătorul l-a scos pe Trump de pe buletinul de vot din Illinois la o lună după ce contestația anti-Trump a fost respinsă de către Consiliul Electoral al statului Illinois. Un judecător republican pensionat, care a fost desemnat de consiliul electoral să examineze problema, a organizat o audiere probatorie și a concluzionat că Trump ar trebui să fie exclus de pe buletinul de vot pentru că s-a implicat în insurecția din 6 ianuarie 2021. Dar el a stabilit că doar instanțele, și nu consiliul, au puterea de a pune în aplicare recomandarea sa.

Illinois este acum al treilea stat în care Trump a fost scos de pe buletinul de vot, după Colorado și Maine. Dar aceste decizii au fost suspendate până la apelul cazului Colorado la Curtea Supremă a SUA. Trump poate face apel la decizia judecătorului în instanțele din statul Illinois.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Al treilea stat care îl "refuză" pe Trump. Illinois l-a eliminat pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot