Antena Meniu Search
x

Alegeri în Statele Unite. Republicanii păstrează controlul asupra Senatului, democraţii au şanse să preia Camera Reprezentanţilor

Alegerile legislative parţiale se apropie de final în Statele Unite. Republicanii preşedintelui Donald Trump urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului, iar democraţii se îndreaptă spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor, transmite BBC News.

Alegerile legislative parţiale se apropie de final în Statele Unite. Singurul stat în care se mai votează în acest moment este Alaska. Republicanii preşedintelui Donald Trump urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului, iar democraţii se îndreaptă spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor, transmite BBC News.

Republicanii îşi menţin controlul asupra camerei superioare a Congresului, în urma unor victorii în state-cheie precum Indiana, Texas şi North Dakota. 

Ultimele estimări arată că vor obţine  53 din cele 100 de locuri din Camera Superioară.

Republicanii păstrează controlul asupra Senatului

Însă democraţii sunt pe cale să obţină controlul în Camera Reprezentanţilor, ceea ce va reprezenta o lovitură la adresa agendei preşedintelui.

Democraţii se îndreaptă spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor

Victoria democraţilor nu ar o surpriză, în contextul în care Partidul Democrat era creditat în sondaje, înaintea alegerilor din SUA, cu o victorie în Camera inferioară a Congresului.

Potrivit CBS News, democraţii urmează să fie majoritari în Cameră după opt ani.

Asta înseamnă că ei vor putea să lanseze noi investigaţii în cadrul comisiilor camerei reprezentanţilor, să blocheze proiecte de lege republicane şi să lanseze ideea unei suspendări a preşedintelui Donald trump în vederea inculpării - impeachment - care necesită o majoritate simplă în Camera Reprezentanţilor.

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a transmis că Administrația președintelui american Donald Trump este optimistă în ceea ce privește rezultatul alegerilor legislative parţiale şi regionale de marți, relatează CNN.

Mitt Romney, ales în Senat

Fostul candidat conservator la preşedinţia americană Mitt Romney a fost ales marţi în Senat, o întoarcere în politică care-i permite să-l critice pe locatarul Casei Albe de la Washington.

”Mă angajez să vă reprezint cu demnitate, integritate şi într-un mod care să vă facă mândri”, le-a transmis alegătorilor săi, pe Twitter, Mitt Romney, în vârstă de 71 de ani.

Republicanul l-a învins pe demicratul Jenny Wilson în statul Utah, unde se află o importantă populaţie de confesiune mormonă, care nu a mai trimis un democrat în Senat de 40 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alegeri în Statele Unite. Republicanii păstrează controlul asupra Senatului, democraţii au şanse să preia Camera Reprezentanţilor