Antena Meniu Search
x

Alegeri SUA 2020: Cum resimt românii din America cel mai tensionat scrutin din ultimele decenii: "Nu am mai văzut așa încrâncenate alegeri"

Americanii decid dacă Donald Trump rămâne la Casa Albă sau locul îi este luat de Joe Biden.100 de milioane de oameni au votat anticipat, iar asta ar putea face ca rezultatele finale să întârzie câteva zile.

de Redactia Observator

la 03.11.2020 , 23:31

  • Donald Trump a avut o relaţie bună cu românii şi înainte să devină preşedinte.
  • Chiar are foarte mulţi angajaţi de aici.

Actualul preşedinte aşteaptă verdictul electoral la Casa Albă, unde s-a baricadat de teama violenţelor de stradă. Niciodată în istoria recentă americanii nu au arătat parcă atâta interes la urne. Tensiunea politică se simte peste tot.

Lupta pentru voturi se vede şi din reacţiile stârnite de cei doi candidaţi.

Iulia Dragomir, romancă stabilită în Florida: Omul (n.r Donald Trump) tot ceea ce a promis a făcut. E un om care îţi dă senzaţia, şi nu numai, îţi dă senzaţia de putere. E genul de lider, ceea ce are nevoie America.

Vezi și

Cristi Ghiuvea, romani stabilit în Los Angeles: Biden este un pic mai uman, pare că îi pasă mai mult, pare că are timp să se uite la problemele oamenilor de rând.

În Dixville, New Hampshire, Joe Biden a luat toate voturile. Este primul oraş care a deschis urnele. Mult mai intensă este cursa electorală în statele cheie. Din Florida, Carolina de Nord şi Pennsylvania până în Texas, rezultatul final este departe de a fi previzibil.

Se anunţă chiar violenţe de stradă. Washington, New York şi California s-au baricadat deja în aşteptarea protestelor anunţate pentru seara rezultatelor.

Dănuţ Moraru, român din Seattle: O atmosferă foarte tensionată. Nu am mai văzut așa încrâncenate alegeri!

Două viziuni diferite despre America se înfruntă la urne. Raportat la politica externă, cei doi candidaţi au obiective comune. Să restaureze leadershipul american în lume. Metodele folosite ar putea, însă, să difere.

Bogdan Banu: Am văzut, cel puţin sub administraţia Trump, o relaţie bilaterală la un nivel fără precedent. Pe anumite paliere, mă aştept ca, chiar dacă preşedintele Biden ar câştiga, să vedem o continuare a aceloraşi aspecte pentru că există un interes strategic al Statelor Unite în zona României, în zona Mării Negre.

Donald Trump a avut o relaţie bună cu românii şi înainte să devină preşedinte. Chiar are foarte mulţi angajaţi de aici.

Daniel Cristea: Am lucrat în Mar-a-Lago aproape 8 ani. A venit la mine la masă şi eram singur acolo şi nu ştiam cine e. Nu l-am văzut niciodată să ţipe. Din contră, ştie să aprecieze lumea. Fetele pe care el le-a preferat cât timp eu am fost acolo şi cred că şi acum se întâmplă la fel, sunt românce.

În ce măsură îl mai iubesc americanii pe Donald Trump, se decide chiar orele acestea, la urne. Joe Biden este favorit în sondaje, dar asta nu îi garantează victoria. În 2016, Hillary Clinton a câştigat votul popular dar a pierdut alegerile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiți să luaţi algocalmin?
Observator » Stiri externe » Alegeri SUA 2020: Cum resimt românii din America cel mai tensionat scrutin din ultimele decenii: "Nu am mai văzut așa încrâncenate alegeri"