Antena Meniu Search
x

Alegeri SUA: Prezență istorică la votul prin corespondență

Prezență masivă la alegeri în SUA. Peste 80 de milioane de americani au votat anticipat, înainte de ziua în care se deschid urnele - 3 noiembrie. Președintele în funcție Donald Trump și democratul Joe Biden se luptă pentru fotoliul de la Casa Albă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.10.2020, 17:47

alegeri in SUA
Alegeri prezidențiale în Statele Unite ale Americii: Republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden, în timpul unei dezbateri televizare, 22 octombrie 2020 - Profimedia Images
  • Alegeri în SUA: În sondaje, Joe Biden pare a conduce în mai multe state-cheie
  • Pe 3 noiembrie se deschid urnele, iar americanii vor putea vota în persoană
  • ObservatorNews.ro va transmite live-text primele rezultate, în noaptea de 3 spre 4 noiembrie

Recordul, care depășește 58% din prezența la vot din 2016, reflectă interesul americanilor pentru alegerile prezidențiale din acest acest an și polarizarea puternică a celor doi candidați - republicanul Trump și democratul Biden.

Un număr uriaş de oameni au votat anticipat prin poştă sau în persoană, pe fondul îngrijorării legate de riscul răspândirii SARS-CoV-2 în secţiile de vot aglomerate, în ziua alegerilor din SUA, pe 3 noiembrie. De altfel, Statele Unite sunt puternic afectate de pandemie, fiind raportate aproape 230.000 de decese până la acest moment și peste nouă milioane de cazuri.

Președintele în funcție Donald Trump este în urma lui Biden în sondajele efectuate la nivel naţional, majoritatea alegătorilor afirmând că dezaprobă modul în care administraţia Trump gestionează pandemia de coronavirus. 

Alegeri în SUA: Joe Biden, avantajat de votul prin poștă. Donald Trump a atacat sistemul, invocând riscul unei fraude electorale

Democraţii deţin un avantaj semnificativ în votarea timpurie datorită adoptării votului prin poştă, în timp ce republicanii l-au evitat în mare măsură din cauza atacurilor repetate şi nefondate ale preşedintelui Trump, care afirmă că sistemul este predispus la fraude pe scară largă.

Potrivit news.ro, experţii au anticipat că prezenţa la vot va depăşi cu uşurinţă cele 138 de milioane de persoane care au votat în alegerile prezidenţiale din 2016 câştigate de Trump. Doar 47 de milioane de voturi au fost exprimate înainte de ziua alegerilor din 2016.

În 20 de state care raportează date despre alegătorii înregistraţi, 18,2 milioane de democraţi înregistraţi au votat deja, comparativ cu 11,5 milioane de republicani şi 8,8 milioane fără afiliere la partid. Datele nu arată pentru cine au fost exprimate voturile.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alegeri SUA: Prezență istorică la votul prin corespondență