Antena Meniu Search
x

Video Alegerile din 3 noiembrie, cele mai sigure din istoria Statelor Unite

Este concluzia la care au ajuns oficialii electorali la zece zile de la scrutin. Comunicatul a fost publicat la doar câteva ore după ce Donald Trump a transmis fără niciun fel de dovadă că un sistem de vot a şters milioane de voturi în favoare sa.

de Redactia Observator

la 13.11.2020, 14:55

Vezi și
  • Situația pandemică în Statele Unite este tot mai gravă.
  • Celula de criză numită de Joe Biden ia în calcul o carantină totală între patru și șase săptămâni.

În plin război pentru scaunul de la Casa Albă, Joe Biden priveşte spre viitor. Democratul l-a numit în fruntea viitorului cabinet pe cel care a gestionat criza Ebola în 2014 şi pandemia de gripă porcină în 2009. Totul vine în contextul în care Statele Unite au înregistrate peste un milion de noi cazuri în ultimele 7 zile.

La mai bine de o săptămână de la încheierea scrutinului în care Joe Biden a fost dat învingător, Donald Trump continuă să declare fără dovezi că alegerile au fost fraudate. Recent, a transmis pe Twitter că a fost victima unui sistem de vot numit Dominion care a şters 2.7 milioane de voturi în favoarea sa, alocând alte sute de mii rivalul său, Joe Biden în Pennsylvania şi alte state cheie. Informaţiile au fost dezminţite de autorităţile electorale iar Twitter a plasat postarea controversată sub avertisment. 

Josh Shapiro, procurorul General din Pennsylvania: Nu am văzut niciun fel de dovadă privind o fraudă electorală la scară înaltă. Am văzut multe postări pe Twitter despre asta. Am văzut multe declaraţii publice despre asta, dar nu am văzut nicio dovadă. 

Autorităţile americane implicate în gestionarea procesului electoral au declarat că nu s-a găsit nicio dovadă că ar exista buletine de vot pierdute, modificate sau sisteme de vot piratate. Între timp, Joe Biden îşi îndreaptă atenţia către formarea noului cabinet. Numele alese reflectă priorităţile noii administraţii. Noul șef de cabinet e specialist în sănătate.

Ron Klain, șef de cabinet Casa Albă: Am făcut şi am greşit deja tot ce era posibil. 60 de milioane de americani au fost infectați cu gripă porcină (H1N1) și am avut mare noroc că nu a fost unul dintre cele mai mari dezastre din istoria Americii. 

Situația pandemică în Statele Unite este tot mai gravă, iar celula de criză numită de Joe Biden ia în calcul o carantină totală între patru și șase săptămâni. În spitale numărul internărilor s-a dublat în ultima lună.  

Julie Watson, medic: Cel mai mare coșmar al nostru, al medicilor și angajațiilor din sectorul medical, este că vom ajunge să avem de ales între a trata un pacient care a suferit un accident de mașină și un pacient infectat cu COVID. 

Texas şi California au devenit primele state american cu peste 1 milion de cazuri de COVID-19 fiecare. În El Paso, 1 din 30 de locuitori a fost testat pozitiv, iar patru camioane frigorifice ajută morgile care nu mai fac față. Pandemia schimbă tradiţiile şi celei mai iubite sărbători americane.

George Rutherford, epidemiolog din San Francisco: Ziua Recunoştinţei se apropie şi toată lumea vrea să îşi invite rudele sau să meargă la cineva acasă. Sfatul meu este: "Nu o faceţi. Rezistaţi tentaţiei. O puteţi face anul viitor."

Cu peste 1.900 de cazuri zilnice, Chicago intră în carantină de luni. Ceea ce înseamnă că locuitorii nu vor mai avea voie să iasă din casă decât cu motive bine întemeiate. 

Restricţiile sunt suplimentate şi în New York, cel mai mare focar din primul val. Barurile, restaurantele și sălile de sport se vor închide la ora 22:00, iar săptămâna viitoare școlile s-ar putea muta exclusiv în mediul online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Alegerile din 3 noiembrie, cele mai sigure din istoria Statelor Unite