Antena Meniu Search
x

Alertă de bijuterii "anti-5G" periculoase. Autoritatea Nucleară din Olanda avertizează: Potenţial radioactiv

Avertisment al autorităţilor olandeze pentru persoanele care poartă pandantive "anti-5G", cu scopul de a se proteja de frecvențele radio emise de reţelele de telefonie. Oficialii din domeniul Nuclear susţin că metalele respective sunt periculoase, chiar radioactive.

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 17:35

- Profimedia (scop ilustrativ)

În disperarea de a se proteja de radiaţiile 5G - conform unei celebre teorii conspiraţioniste - mulţi olandezi şi-au achiziţionat recent aşa-numitele "pandantive cuantice" și bijuterii cu "ioni negativi". Autorităţile Nucleare din Olanda îi sfătuiesc, însă, să scape de ele, întrucât pot avea efecte negative asupra sănătăţii. Asta mai ales pentru că au în componenţă substanţe radioactive care emit radiații ionizante în mod continuu. Alerta a fost emisă de Autoritatea olandeză pentru Securitate Nucleară și Protecție Împotriva Radiațiilor (ANVS) în legătură cu 10 produse, relatează The Guardian.

Bijuteriile "cuantice" anti-5G, periculoase pentru sănătate

"Expunerea la radiații ionizante poate avea efecte adverse asupra sănătății", a precizat agenția. "Din cauza riscului potențial pe care îl prezintă, aceste produse care conțin materiale radioactive sunt interzise prin lege. Radiațiile ionizante pot deteriora țesuturile și ADN-ul și pot provoca, de exemplu, iritaţii ale pielii. (...) Până acum au fost măsurate doar niveluri scăzute de radiații. Cu toate acestea, cineva care poartă un astfel de produs pentru o perioadă lungă (de exemplu 24 de ore pe zi, timp de un an) s-ar putea expune la un nivel de radiații care depășește limita reglementată în Olanda. Pentru a evita orice risc, ANVS face apel la proprietarii unor astfel de articole să nu le poarte de acum înainte."

Reţeaua 5G, în mijlocul teoriilor conspiraţioniste. Ce spune OMS

În urma apariţiei teoriilor conspiraţioniste legate de reţeaua 5G, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat asigurări că aceasta este sigură și că nu există nimic diferit în mod fundamental în ceea ce privește caracteristicile fizice ale semnalelor radio produse de 5G față de cele produse de 3G și 4G.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Alertă de bijuterii "anti-5G" periculoase. Autoritatea Nucleară din Olanda avertizează: Potenţial radioactiv