Antena Meniu Search
x

Catastrofă naturală în America de Sud! După cutremur, alertă de tsunami

Un cutremur de 8,2 grade pe scara Richeter s-a produs în Pacific şi un val devastator ar putea lovi coasta de vest a continentului

Vezi și

 Cutremurul a declanşat două incendii şi mai multe alunecări de teren care au blocat parţial mai multe drumuri între oraşele din nordul statului Chile. Autorităţile chiliene au confirmat că doi oameni şi-au pierdut viaţa, însă numărul poate creşte oricând.

Aeroportul din Iquique, situat la circa 80 de kilometri de epicentrul a fost închis după ce turnul de control a fost avariat. Şi închisoarea din zonă a fost afectată. trei sute de deţinuţi au evadat în urma seismului, iar autorităţile au mobilizat forţele armate din zonă, să-i prindă.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,2 pe Richter s-a produs în Oceanul Pacific, lângă coasta statului Chile, la o adâncime de zece kilometri. În scurt timp specialiştii au emis alertă de tsunami. Mai întâi pentru Chile, Peru şi Ecuador. Apoi şi pentru Columbia şi Costa Rica.

Locuitorii din zona de coastă au fost îndemnaţi să se refugieze în locuri mai înalte. Unii s-au adăpostit în cele mai înalte clădiri, alţii au ales să fugă din zonele care ar putea fi inundate de valul tsunami. Pe străzile multor oraşe s-a dezlănţuit deja haosul. Maşinile fac cozi interminabile la ieşirile din oraşe. Părinţi cu copii în braţe şi cu plase în care au adunat doar câteva lucruri îşi caută salvarea.

Insula Juan Fernandez a fost evacuată în totalitate. Iar din oraşele din nordul statului chile au fost evacuaţi deja peste 20.000 de oameni.

În anumite oraşe din nordul Chile, au fost pene de curent, iar reţelele de telefonie mobilă au picat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Catastrofă naturală în America de Sud! După cutremur, alertă de tsunami