Antena Meniu Search
x

Statul Islamic revendică atentatul sinucigaş din Afganistan, din faţa ambasadei Irakului din Kabul (UPDATE)

Un atentat sinucigaş cu bombă s-a produs luni dimineaţă în faţa ambasadei Irakului din centrul capitalei afgane Kabul, transmit Reuters şi AFP, citând oficiali afgani din domeniul securităţii.

Un atentat sinucigaş cu bombă s-a produs luni dimineaţă în faţa ambasadei Irakului din centrul capitalei afgane Kabul, transmit Reuters şi AFP, citând oficiali afgani din domeniul securităţii.

UPDATE 11.57: Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul care era în curs luni în miezul zilei la Ambasada Irakului de la Kabul, a anunţat Amaq, agenţia de propagandă a organizaţiei jihadiste, relatează AFP, citat de news.ro.

Amaq evocă ”doi” combatanţi ai Statului Islamic în acest atac vizând ”clădirea ambasadei irakiene în oraşul afgan Kabul”, fără să ofere alte precizări.

Un oficial afgan a declarat pentru AFP a fost zguduită de mai multe explozii şi o serie de tiruri, inclusiv de grenade.

Pe acelaşi subiect

UPDATE 11.30: ”Un kamikaze s-a detonat în faţa intrării Ambasadei irakiene, iar doi atacatori încearcă să intre în complex”, a declarat un oficial sub protecţia anonimatului, citat de news.ro

”Forţele speciale sunt la faţa locului, iar civilii din zonă sunt pe cale să fie evacuaţi”, a adăugat  el.

Ministerul de Interne a confirmat pentru AFP exploziile, fără să precizeze ţinta vizată.

Primele detonări au fost auzite de locuitori, vecini cu incinta diplomatică, la puţin timp după ora locală 11.00 (9.30, ora României), şi anume cel puţin patru explozii, tiruri de arme de foc şi grenade, au declarat pentru AFP maimulţi riverani.

Un fum fros şi negru se ridica deasupra cartierului vizat, iar siriene de poliţie şi de ambulanţă răsunau la mai bine de o oră după începutul atacului.

Potrivit oficialilor afgani, citaţi de Agerpres, "civilii care locuiesc în zonă sunt în curs de a fi evacuaţi", după ce la Kabul s-au auzit mai multe explozii, urmate de tiruri şi detonări de grenade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Statul Islamic revendică atentatul sinucigaş din Afganistan, din faţa ambasadei Irakului din Kabul (UPDATE)