Antena Meniu Search
x

ALERTĂ în Florida. Milioane de oameni sunt în PERICOL! “Nu aveţi nicio şansă” (FOTO)

Autorităţile haitiene au anunţat că bilanţul furtunii tropicale violente Matthew a ajuns până în acest moment la 69 de morţi, dintre care 65 de persoane şi-au pierdut viaţa doar în Haiti, în vreme ce alte patru persoane au fost ucise pe coasta Republicii Dominicană.

Autorităţile haitiene au anunţat că bilanţul furtunii tropicale violente Matthew a ajuns până în acest moment la 69 de morţi, dintre care 65 de persoane şi-au pierdut viaţa doar în Haiti, în vreme ce alte patru persoane au fost ucise pe coasta Republicii Dominicană.

De asemenea, guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a ordonat evacuarea a peste 2 milioane de persoane şi i-a avertizat pe americani că ”această furtună vă poate ucide”

În Haiti, există mai multe date contradictorii privind numărul persoanelor ucise de uraganul Matthew. În timp ce autorităţile locale din provinciile haitiene au anunţat că numărul morţilor se ridică la 65 de persoane, reprezentanţii protecţiei civile au precizat că 23 de persoane şi-au pierdut viaţa în cea mai săracă ţară din America Centrală. Ministerul de Interne a declarat că numărul morţilor se ridică la 42 de persoane, ca urmare a viiturilor şi a arborilor care s-au prăbuşit peste locuinţe.

Printre victime se numără 24 de persoane, care şi-au pierdut viaţa doar în localitatea litorală Roche-a-Bateau.

”Nu am văzut niciodată ceva de această dimensiune”, a declarat reprezentantul administraţiei din Roche-a-Bateau, Louis Paul Raphael.

Uraganul Matthew se îndreaptă cu putere spre coastele statului american Florida, iar guvernatorul republican Rick Scott a ordonat evacuarea a peste 2 milioane de persoane şi a avertizat că distrugerile ar putea să fie cu adevărat catastrofale.

Potrivit datelor meteorologice, puternica furtună tropicală ar urma să lovească din plin coastele americane în primele ore ale zilei de vineri. Uraganul Matthew a fost evaluat la nivelul patru pe scara cu cinci nivele Saffir-Simpson.

”Situaţia este una gravă... Nu aveţi nicio şanşă. O mică mişcare a uraganului ar putea să însemne mult. Din acest motiv suntem pregătiţi pentru o lovitură din plin. Din nou, dacă sunteţi vizaţi de evacuare şi nu v-aţi părăsit locuinţele, atunci evacuaţi acum zonele. Această furtună vă va ucide. Timpul trece. Nu mai avem la dispoziţie mult timp”, a declarat guvernatorul republican.

Numeroase adăposturi de urgenţă din statele Florida, Georgia şi Carolina de Sud au început deja să primească persoanele evacuate, după un apel lansat în acest sens de preşedintele Barack Obama

În Florida, şcolile şi aeroporturile sunt închise joi, sute de zboruri au fost anulate, iar mai multe spitale şi-au evacuat pacienţii.

De asemenea, numeroase benzinării au rămas fără carburant, iar la restul s-au format cozi lungi. Alţii se pregătesc să rămână în case până când trece furtuna. Oamenii şi-au făcut stocuri de apă, lapte şi conserve, golind rafturile magazinelor.

Proprietarii de case şi afaceri şi-au baricadat geamurile şi au ridicat diguri din saci cu nisip pentru a se apăra de inundaţii.

Potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din SUA, este mult prea devreme pentru a anticipa unde va provoca uraganul cele mai mari pagube.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ALERTĂ în Florida. Milioane de oameni sunt în PERICOL! “Nu aveţi nicio şansă” (FOTO)