Antena Meniu Search
x

UPDATE Alertă în Germania. ATAC ARMAT în cel mai mare centru comercial din Munchen. Care este bilanţul victimelor (VIDEO)

Mai multe persoane au fost ucise într-un centru comercial din oraşul Munchen, după ce o persoană sau mai multe au deschis focul în mall-ul Olympia-Einkaufszentrum, vineri seară. Centrul comercial a fost evacuat de urgență.

UPDATE 23.35 Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite în atacul terorist comis vineri la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit poliţiei locale.

Autoritățile caută trei atacatori. Împușcăturile ar fi început într-un restaurant din mall, după care atacatorii ar fi fugit afară. E posibil ca unul dintre atacatori să se fi sinucis.

UPDATE 23.24 Germania a activat unitatea antiterorism CSG 9 după atacul armat de vineri de la un centru comercial din Munchen, în care cel puțin șase persoane au fost ucise și multe altele sunt rănite.

UPDATE 21.30 Poliția a anunțat că suspectează că atacul de vineri seară, de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, este un atac terorist.

Totodată, potrivit DPA, autoritățile din Munchen au declarat "stare specială" din cauza atacului din oraș, cerându-le oamenilor să stea în case.

UPDATE 21:23 Gara centrală este evacuată; transportul de suprafață, suspendat

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a anunțat evacuarea principalei gări din Munchen pentru o operațiune a poliției după atacul armat de la complexul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen soldat cu mai mulți morți și răniți și în care, potrivit poliției, au fost implicați trei atacatori.

"Circulația trenurilor a fost complet oprită", a informat Deutsche Bahn. Trenurile din toate direcțiile spre capitala Bavariei au fost oprite înainte de a putea intra în oraș.

Operatorul public de transport MVG a anunțat că tot transportul subteran, dar și cel cu tramvaie și autobuze a fost suspendat, la ordinul poliției.

În același timp, departamentul de pompieri a anunțat că din informațiile pe care le deține nu s-au tras focuri de armă pe strada Stachus din centrul Munchenului, unde DPA relata anterior că populația s-a adunat și că s-au produs scene de panică.

De asemenea, poliția din Munchen susține că suspectează că atacul de la centrul comercial din Munchen a fost unul terorist, iar autoritățile au decretat "stare specială", cerându-le oamenilor să rămână în propriile locuințe.

UPDATE 21:14 Trei persoane înarmate ar fi fost implicate

Poliția din Munchen a anunțat pe contul său de Facebook că martorii oculari au semnalat trei persoane înarmate care ar fi fost implicate în atacul de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic.

UPDATE 21.00 Trei persoane au fost ucise în atacul de la Munchen, anunţă Ministerul bavarez de Interne.

Ministerul bavarez de Interne confirmă trei morţi în atacul de vineri seara, la un mall din Munchen.

UPDATE 20.44 Atacul armat de vineri de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, soldat cu până la 15 morți potrivit media, ar fi comis de mai mult de o persoană, informează poliția, care anunță că nimeni nu a fost încă arestat

UPDATE 20.17 Conform ziarului Muncher Abendzeitung, zeci de ambulanțe ar fi ajuns la fața locului.

Anterior, media germane au vorbit despre mai mulți morți în acest incident armat.

Potrivit DPA, un purtător de cuvânt al poliției a declarat că în incidentul armat s-ar fi înregistrat răniți și "posibil morți". Conform AFP, care citează o sursă din poliția germană, bilanțul incidentului ar fi de un mort și zece răniți.

Süddeutsche Zeitung (SZ) scrie că mai mulți oameni au fost uciși într-un atac armat și că poliția răspunde printr-o operațiune de amploare.

Conform autorităților, ar fi vorba despre un singur om înarmat implicat în atac.

SZ scrie că este în legătură cu angajați din centrul comercial care sunt nevoiți să se ascundă în propriile magazine. Mai multe persoane au postat pe social media imagini cu elicoptere ale poliției în zonă, relatează thelocal.de.

Ştirea iniţială

Focuri de armă s-au auzit în cel mai mare centru comercial din Munchen, vineri seară. Centrul comercial a fost evacuat de urgență.

Mai multe echipaje de Poliție au fost mobilizate la fața locului.

Conform unor informații neconfirmate încă, 15 oameni au fost uciși și mulți alții răniți, deși încă nu este clar ce se întâmplă acolo.

sursa: antena3.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » UPDATE Alertă în Germania. ATAC ARMAT în cel mai mare centru comercial din Munchen. Care este bilanţul victimelor (VIDEO)