Antena Meniu Search
x

VIRUSUL BREXIT face ravagii în Marea Britanie: Autorităţile sunt în ALERTĂ! Mii de persoane sunt infectate

Zeci de mii de persoane sunt infectate cu o boală potenţial mortală ca urmare a consumului de carne importată din Europa, într-un fenomen care a primit numele de "virusul Brexit“, scrie Daily Mail.

Zeci de mii de persoane sunt infectate cu o boală potenţial mortală ca urmare a consumului de carne importată din Europa, într-un fenomen care a primit numele de "virusul Brexit“, scrie Daily Mail.

Potrivit sursei citate, tulpina virusului care provoacă hepatita E se transmitea de la om la om, însă în timp a a suferit o mutaţie, astfel că se poate transmite de la animale (în principal porci şi păsări) la om.

Experții cred că 10 la suta din carnea de porc importată din Europa are această tulpină a virusului hepatitei E (HEV) şi avertizează femeile însărcinate și cei care au suferit un transplant de ficat să evite consumul de carne.

Simptomele sunt cele tipice hepatitei virale acute și includ icter, anorexie, greață, durere abdominală, febră, însă, în cazuri extreme, poate provoca decesul. Rata mortalității la om este de 0,2-1% la populația generală, dar ajunge până la 15-25% la femeile însărcinate.

Pe acelaşi subiect

Tulpina respectivă este legată de fermele de porci din Franța, Olanda, Germania și Danemarca şi infectează peste 60.000 de persoane din Marea Britanie pe an, scrie Daily Mail.

Singura modalitate de a distruge tulpina este aceea de a găti carnea cu mult peste timpul normal.

Institutul de Sănătate Publică din Anglia s-a arătat îngrijorat de creşterea numărului de cazuri extrem de severe, de la 368 în 2010 la 1.244 în 2016.

"Îi spunem virusul Brexit. Atacă ficatul şi nervii, punctul maxim fiind în luna mai. Este extrem de periculos pentru cei care au un sistem imunitar deficitar, cum ar fi cei cu transplant sau cei care suferă de cancer. Virusul pare să vină din Europa", a declarat doctorul Harry Dalton, gastroentologist la Universitatea Exeter, în cadrul unei conferinţe de presă despre pericolul reprezentat de HEV asupra bolilor infecţioase neurologice.

Harry Dalton susţine că lumea ar trebui să se ferească de consumul de carne de porc "roz", pentru că numărul animalelor infectate din Marea Britanie este foarte mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » VIRUSUL BREXIT face ravagii în Marea Britanie: Autorităţile sunt în ALERTĂ! Mii de persoane sunt infectate