Antena Meniu Search
x

Foto Peru se confruntă cu două epidemii. Pe fondul creşterii cazurilor de Covid, autorităţile încearcă să limiteze şi focarele de Febră Dengue

Peru se confruntă cu o nouă epidemie de Febră Dengue, care a ucis deja şapte oameni şi a îmbolnăvit alţi 12.000 de la începutul lui 2021, cu o treime mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului 2020, a anunţat Ministerul peruan al Sănătăţii.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.03.2021, 14:38

Alertă în Peru din cauza creşterii cu 34% a cazurilor de Febră Dengue, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
Epidemia afectează o treime din țară, inclusiv capitala, unde autoritățile au pulverizat soluţii pentru a elimina ţânţarul Aedes Aegypti, vinovat de răspândirea Dengue - Profimedia Images
  • Peru se confruntă cu un nou val de Febră Dengue
  • Autorităţile locale încearcă să ţină sub control focarele

''Au existat 12.125 de cazuri de Febră Dengue, inclusiv șapte decese'', potrivit datelor publicate în prima săptămână a lunii martie, de Centrul Național de Epidemiologie al Ministerului Sănătății, care a dat un semnal de alarmă.

Îngrijorarea a venit pe fondul creșterii cu 34% a cazurilor de Febră Dengue comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, au explicat oficialii din domeniul sănătății. Epidemia afectează o treime din țară, inclusiv capitala, unde autoritățile au pulverizat soluţii pentru a elimina ţânţarul Aedes Aegypti, vinovat de răspândirea Dengue, Zika şi Chikungunya.

"Există cazuri confirmate de Febră Dengue, iar echipele lucrează pentru a reduce focarul", a declarat ministrul adjunct al sănătății din Peru, Percy Minaya, pentru radioul RPP.

Cât de grave sunt urmările Febrei Dengue

Pe acelaşi subiect

În regiunea amazoniană Madre de Dios, la frontiera cu Brazilia şi Bolivia, incidenţa epidemiei este de 456 de cazuri la 100.000 de locuitori, cea mai mare în ţară. În 2020, 88 de persoane au murit din cauza Febrei Dengue, potrivit autorităților locale.

Febra Dengue, Tsikungunya și Zika sunt trei boli infecțioase tropicale care se răspândesc. Febra Dengue determină o creștere semnificativă a temperaturii corpului, dureri musculare și un risc crescut de sângerare incontrolabilă care poate duce la moarte.

În Peru, boala a fost depistată în 1984, după care a devenit epidemică. Potrivit Organizației Panamericane a Sănătății, care face parte din Organizația Mondială a Sănătății, America Latină şi Caraibe se confruntă cu o creştere regulată a cazurilor, începând din 2019, potrivit athina984.gr.

Epidemia de Febră Dengue a fost anunțată într-un moment în care țara se confruntă cu un al doilea val al pandemiei de coronavirus. Lima a reimpus o carantină la nivel naţional de Paşte, într-o încercare de a opri răspândirea coronavirusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Peru se confruntă cu două epidemii. Pe fondul creşterii cazurilor de Covid, autorităţile încearcă să limiteze şi focarele de Febră Dengue