Antena Meniu Search
x

Alertă printre produsele alimentare pentru pisici, după ce mai multe animale s-au infectat sau au murit după ce le-au consumat

Este alertă privind mai multe produse alimentare pentru pisici, care le-au provocat animalelor de companie dureri severe sau chiar moartea după ingerare.

de Monica Palade

la 13.07.2022, 12:47

Alertă printre produsele alimentare pentru pisici, după ce mai multe animale s-au infectat sau au murit după ce le-au consumat - Shutterstock

Este vorba de trei produse marca Purina, care au fost vândute între noiembrie 2021 și aprilie 2022 şi au termen de consum până în 2023. Acestea sunt rechemate în magazine, după ce s-au constat neregulile.

Produse Purina rechemate în magazine

Cele trei produse Purina sunt PURINA PRO PLAN Original cu pui şi pentru pisici cu vârsta sub un an, PURINA PRO PLAN cu somon pentru pisici adulte şi sterilizate, PURINA ONE Junior cu pui pentru pisici cu vârsta sub un an.

Potrivit specialiştilor, s-a depistat „prezența unor eventuale urme de reziduu (2-CE) din tratarea apei folosită de un furnizor de ingrediente”. Se recomandă ca produsul să nu fie consumat şi distrus.

Pe acelaşi subiect

Managerii de adăposturi și șefii asociațiilor de apărare a animalelor spun că numărul cazurilor de infecții s-a înmulțit în ultimele săptămâni. „Am primit un pisoi săptămâna trecută, în perfectă stare de sănătate. Câteva zile mai târziu, a avut diaree, nu a putut să mănânce. L-am dus la veterinar, a fost internat. Când l-am luat, era bine. Luni dimineața a vărsat bilă galbenă. Am facut un test de tifos care a iesit negativ. Când l-am dus din nou la veterinar, era în stare gravă și a murit”, spune un manager, potrivit Le Parisien.

Pe măsură ce declaraţiile s-au înmulţit, crochetele Purina sunt puse la îndoială. „La toate familiile de plasament cărora le-am oferit aceste crochete pisoii au avut diaree imediat. (…) Când schimbi crochetele, animalul nu mai este bolnav”, spune şeful unui alt adăpost.

De cealaltă parte, compania se apără, dar recunoaşte totuşi că ar fi o problemă. Urmele detectate „nu ar prezenta niciun risc acut (sau imediat) sau cronic, deoarece asta ar implica o expunere pe termen lung”. Se referă la cantități „chiar peste limita de detectare”. Cu toate acestea, compania își prezintă „scuzele” și încearcă să „înțeleagă această situație”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Alertă printre produsele alimentare pentru pisici, după ce mai multe animale s-au infectat sau au murit după ce le-au consumat