Antena Meniu Search
x

Alex Mihalcea este eroul care luptă cu noul coronavirus din postura de paramedic în Noua Zeelandă

Românul Alex Mihalcea este unul dintre eroii care luptă pentru combaterea coronavirusului din postura de paramedic în Noua Zeelandă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.04.2020, 18:16

Noua Zeelandă are doar în jur de 1.400 de infectări cu noul coronavirus
Alex Mihalcea s-a specializat în Germania - Stuff
  • Noua Zeelandă a raportat până acum 1.431 de infectări cu noul coronavirus.
  • Alex știe care este secretul succesului în lupta pentru combaterea coronavirusului.

Alex s-a născut în România și a lucrat ca voluntar pe ambulanță în București, înainte de a pleca la cursuri de specialitate în Germania.

Conform Stuff, Alex a întâlnit în Germania un conațional, pe Luca, și amândoi au decis să emigreze în Noua Zeelandă, după terminarea cursurilor de specialitate.

Însă, înainte de a intra în contact cu viața pe ambulanță, Alex a studiat psihologia în România și a lucrat cu copii traumatizați.

De altfel, punctul său forte în relația cu pacienții este modul în care reușește să se apropie de aceștia, din punct de vedere emoțional.

Totuși, recunoaște că, din cauza măsurilor impuse, de a purta costum de protecție și nu numai, acum îi este mult mai greu să se apropie de pacienții săi și să interacționeze cu aceștia.

Noua Zeelandă a raportat până acum doar 1.431 de infectări și 11 decese provocate de coronavirus. Mai mult, aproape 1.000 dintre pacienții infectați cu noul coronavirus s-au vindecat deja.

Iar Alex consideră că secretul succesului este un sistem sanitar extrem de bine pus la punct. Paramedicul român recunoaște cu tristețe că i-ar fi fost mult mai greu să-și facă datoria în România, unde sistemul sanitar este plin de lipsuri. De altfel, în țara noastră sunt deja peste 1.000 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alex Mihalcea este eroul care luptă cu noul coronavirus din postura de paramedic în Noua Zeelandă