Antena Meniu Search
x

Video Alexei Navalnîi, înmormântat astăzi la un cimitir din Moscova, sub ochii poliției. Îndemn pentru ruși să participe la funeralii

Astăzi urmează să fie înmormântat opozantul rus Aleksei Navalnîi. Ceremonia va avea loc la ora locală 14.00 la un cimitir din Moscova, unde poliţia s-a instalat încă de ieri. Autorităţile au montat deja camere de supraveghere şi se aşteaptă participarea multor susţinători. Văduva dizidentului crede ca mulţi dintre aceştia vor fi arestaţi. Pregătirile pentru înmormântare au întâmpinat însă nişte probleme. Aliaţii lui Navalnîi spun că nu reuşesc să închirieze o maşină funerară care să transporte sicriul cu trupul activistului pentru că persoane necunoscute au ameninţat telefonic furnizorii.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 08:07

Vezi și

Fosta asistenţă şi purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş, i-a îndemnat joi pe ruşi să participe masiv, vineri, la funeraliile opozantului rus, la aproape două săptămâni de la moartea în circumstanţe obscure a acestuia în închisoare, în Arctica.

"Aleksei Navalnîi va fi înmormântat la Moscova. Această (frază) este urmată de obicei de «toţi cei care-l cunosc pe Aleksei ştiau ce fel de om era, vesel, curajos şi cinstit», iar asta este bineînţeles adevărat", a declarat fosta colaboratoare a opozantului defunct.

Alexei Navalanîi "era sincer curajos, spunea adevărul"

Ea a salutat personalitatea celui care a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin. "El era deschis, nu se ascundea de pericol şi nu încerca să semene cu altcineva", a spus ea. "Era sincer şi curajos, el spunea adevărul", a continuat fosta asistentă a lui Aleksei Navalnîi, evocând "o adevărată pierdere personală pentru fiecare dintre noi şi este foatrte dificil să trăim cu acest lucru".

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la ora locală 14.00 (13.00, ora României), într-o biserică din cartierul Mariino, în sud-vestul capitalei ruse, unde locuia opozantul împreună cu soţia sa Iulia Navalnaia şi copiii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Alexei Navalnîi, înmormântat astăzi la un cimitir din Moscova, sub ochii poliției. Îndemn pentru ruși să participe la funeralii