Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aliații SUA s-au întâlnit cu apropiații lui Donald Trump la summitul NATO. Trump, peste Biden cu 2,1% în sondaje

ALEGERI SUA 2024. Aliații SUA se folosesc de summit-ul NATO de la Washington pentru a lua contacte cu apropiații lui Donald Trump, pregătindu-se pentru eventualitatea unei reveniri a acestuia la Casa Albă.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 15:57

Aliații SUA s-au întâlnit cu apropiații lui Donald Trump la summitul NATO. Se pregătesc de realegerea lui
Aliații SUA s-au întâlnit cu apropiații lui Donald Trump la summitul NATO. Se pregătesc de realegerea lui - Profimedia

Mai mulți oficiali europeni de rang înalt s-au întâlnit în timpul summitului NATO aflat în curs de desfășurare la Washington cu un consilier de top pe politică externă al fostului preşedinte Donald Trump, relatează Reuters.

Keith Kellogg, fost consilier în cadrul Consiliului Naţional de Securitate în mandatul lui Trump, a declarat pentru Reuters că s-a întâlnit cu mai mulți oficiali europeni în ultimele zile, inclusiv cu miniștri de externe. El nu a dezvăluit identitățile acelor oficiali străini și nici ceea ce s-a discutat în timpul acestor discuții.

Aliații Americii se pregătesc de o eventuală realegere a lui Trump

Articolul continuă după reclamă

Potrivit Reuters, aliații Americii se pregătesc de o eventuală realegere a fostului președinte. Keith Kellogg i-a prezentat recent lui Donald Trump un plan de pace în Ucraina care prevede că Kievul ar urma să primească ajutor militar american suplimentar doar dacă va iniția discuții de pace cu Rusia.

Pe acelaşi subiect

Kellogg, care este în contact constant cu Trump, a subliniat că nu vorbește în numele fostului președinte și nici în numele echipei sale de campanie. 

Totuși, oficialii europeni sunt disperaţi să afle informații despre politica externă a lui Trump în eventualitate în care acesta îl va învinge pe Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie. În ultimele luni, diplomații străini s-au întâlnit în mod constant cu oficiali din fosta administrație a lui Trump.

Printre principalele preocupări din capitalele europene se numără modul în care Trump va gestiona războiul din Ucraina și relația SUA cu NATO. Fostul președinte și aliații săi s-au arătat sceptici cu privire la trimiterea de ajutor militar suplimentar Ucrainei, iar Trump a criticat în mod repetat țările NATO pentru că au cheltuit prea puțin pentru apărare.

Trump, peste Biden cu 2,1% în sondaje

Prestaţia dezastruoasă a lui Biden în dezbaterea de luna trecută pare să fi sporit șansele lui Trump. Fostul președinte îl conduce pe Biden cu 2,1 puncte procentuale la nivel național, conform unei medii a sondajelor făcută de site-ul FiveThirtyEight, după ce Biden avea un ușor avans înaintea dezbaterii.

Deși Kellogg nu a dezvăluit cu cine s-a întâlnit, el a postat luni, pe platforma X luni, o imagine de la o "discuție informală" cu președintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanchuk.

Alți trei foști consilieri de politică externă din mandatul lui Trump au declarat pentru Reuters că au fost abordați de delegații europene pentru întâlniri în timpul summitului NATO, care nu au mai avut loc în principal din motive logistice. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Aliații SUA s-au întâlnit cu apropiații lui Donald Trump la summitul NATO. Trump, peste Biden cu 2,1% în sondaje