Antena Meniu Search
x

Alpinista Mihaela Gabi Ianoşi a murit pe cel mai înalt vârf de pe continentul american. Românca a leşinat brusc, în faţa unor turişti

Tragedie pe cel mai înalt munte din America. O alpinistă româncă, originară din Caraş-Severin, a murit imediat după ce a atins vârful Aconcagua, aflat la 6.960 de metri altitudine, în Argentina. 

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 13:37

Vezi și

Tragedia s-a produs joi, pe cel mai înalt vârf de pe continentul american. În jurul orei prânzului, Mihaela a leşinat în faţa grupului de europeni cu care se aventurase pe munte. Un medic care se afla printre turiști a încercat să o resusciteze şi i-a administrat adrenalină, însă fără succes.

Vârful Aconcagua este situat în nord-vestul provinciei argentiniene Mendoza şi, potrivit experţilor, sezonul de ascensiune din acest an prezintă obstacole considerabile în atingerea vârfului de 6.960 de metri, iar cele mai dificile sunt condițiile meteo și vânturile intense.

Până acum, au fost înregistrate deja trei decese: Rául Alexander Tartera, un american în vârstă de 30 de ani care, după ce a atins vârful, a murit în timpul coborârii, din cauza oboselii, la peste 6.000 de metri altitudine. Iar pe 3 ianuarie, corpul unui alpinist rus a fost găsit în Plaza de Mulas, o tabără situată la peste 4.200 de metri deasupra nivelului mării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Alpinista Mihaela Gabi Ianoşi a murit pe cel mai înalt vârf de pe continentul american. Românca a leşinat brusc, în faţa unor turişti