Antena Meniu Search
x

Amazon, Facebook, Google şi Apple, în fața Congresului SUA, după acuzațiile de monopol

Audiere istorică în Statele Unite. Liderii coloşilor IT - Amazon, Facebook, Google şi Apple au răspuns în Congres în faţa acuzaţiilor de monopol şi încălcarea vieţii private a utilizatorilor. Donald Trump a avertizat că va lua personal măsuri pentru a proteja companiile mici, dacă liderii din Congres nu o vor face.

de Redactia Observator

la 30.07.2020, 23:23

Vezi și
  • Giganții din IT au venit în fața Congresului american
  • Donald Trump susține că va lua măsuri anti-monopol

La patru ace, fiecare în faţa propriului calculator, cei patru titani ai tehnologiei par intimidaţi. Sunt acuzaţi că au abuzat de puterea lor şi au ameninţat libera competiţie în special pe timpul pandemiei. Cap de afiş al anchetei, Jeff Bezos şi-ar fi crescut averea cu peste 63 de miliarde de dolari in 2020, dintre care 13 miliarde într-o singură zi.

David N. Cicilline, preşedintele subcomitetului Judiciar: Au prea multă putere! Descurajează antreprenoriatul, distrug locuri de muncă, majorează costurile și degradează calitatea.

Patronul Amazon şi directorul Google au făcut apel la originile lor modeste şi au invocat ajutorul oferit companiilor mici ca să se apere.

JEFF BEZOS, fondator Amazon: Am plecat de la un job bun pe Wall Street ca să fondez Amazon într-un garaj din Seattle.

Sundar Pichai, CEO Alphabet: Chiar săptămâna trecută m-am întâlnit cu liderii afacerilor mici. Susţinem 1.4 millioane de afaceri mici cu o sumă de peste 385 miliarde de dolari.

Timp de 5 ore, fiecare a avut timp să îşi prezinte argumentele potivit unei strategii clare.

Mark Zuckerberg, fondator Facebook: Cred că Facebook şi companiile IT americane sunt o forţă inovatoare şi motivează oamenii.

Ancheta se va încheia la sfârşitul anului şi ar putea schimba nu doar modul în care cele 4 companii fac afaceri dar şi funcţionarea internetului. Donald Trump însuşi e nemulţumit.

Donald Trump, preşedinte SUA: Nu există nici o indoială că ceea ce fac giganţii IT este foarte rău!

Este pentru a doua oară în istoria Statelor Unite când o astfel de audiere are loc în Congres. Cu 20 de ani în urmă, aleşii americani au analizat practicile Microsoft cu efecte pe termen lung.

În urma audierii, Ministerul Justiţiei a acţionat compania în instanţă iar unul dintre efecte a fost retragerea timpurie a lui Bill Gates din fruntea gigantului tehnologiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Amazon, Facebook, Google şi Apple, în fața Congresului SUA, după acuzațiile de monopol