Antena Meniu Search
x

Ambasadorul Italiei în Australia a murit după ce a căzut de la balconul locuinţei sale

Ambasadorul Italiei în Australia a murit după ce a căzut de la balcon în orașul ei natal, Foligno, din regiunea Umbria.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 09:11

Francesca Tardioli, ambasadorul Italiei în Australia
Francesca Tardioli, ambasadorul Italiei în Australia - Twitter @AusAmbRome

Potrivit rapoartelor, ambasadorul Francesca Tardioli, în vârstă de 56 de ani, a fost găsită moartă în fața casei sale, după ce se pare că a căzut de la etajul trei. Incidentul este acum investigat de poliția din Italia, scrie The Guardian.

„Vești sfâșietoare despre decesul ambasadorului Francesca Tardioli. Un prieten drag. Un coleg genial. Diplomat foarte respectat”, a scris ambasadorul Australiei în Italia, Margaret Twomey, pe Twitter. „Gândurile noastre sunt la familia ei, prietenii ei”.

Twomey a descris-o pe Tardioli ca fiind unul dintre cele mai mari daruri ale Italiei pentru Australia. Ambasada și Ministerul de Externe al Italiei au deplâns moarta ei pe rețelele de socializare.

„Cu profundă durere plângem pentru pierderea Francescăi Tardioli și ne alăturăm durerii familiei. A fost un mare diplomat și slujitor al statului'', a declarat Ministerul de Externe al Italiei pe Twitter.

Tardioli a ocupat funcția de ambasador din septembrie 2019. Vorbea fluent engleza și franceza și cunoaștea bine şi limbile germană și spaniolă. S-a alăturat Serviciului Diplomatic Național Italian în 1991.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul Italiei în Australia a murit după ce a căzut de la balconul locuinţei sale