Antena Meniu Search
x

Amenda primită de un român, prins că nu are super certificatul verde în autobuz la Roma. Cum s-a apărat bărbatul

Prima amendă dată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport a fost dată unui român. Bărbatul de 50 de ani a fost prins într-un autobuz fără permisul verde și a spus că intenționa să se vaccineze.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 16:43

Ansa anunță o primă amendă pentru lipsa certificatului verde obligatoriu pentru transportul comun din Roma. Este vorba despre un cetățean român în vârstă de 50 de ani care a primit o amendă de 400 de euro. Bărbatul a fost oprit în stația de autobuz din Piazzale Flaminio: agenții i-au cerut să arate certificatul verde Covid-19, potrivit Mediafax.

„Nu îl am pentru că am vrut să mă vaccinez în zilele următoare", s-a justificat românul. În Roma, se desfășoară ample controale, poliția și poliția locală verificând certificatele verzi. De asemenea, în stațiile de metrou se fac anunțuri la difuzoare privind necesitatea certificatului verde pentru a călători.

Super certificatul verde a intrat în vigoare de azi în Italia

În Italia a intrat în vigoare, de luni, super certificatul verde, cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul. Super certificatul verde se eliberează pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru cei vindecați de COVID. Este necesar în restaurante, baruri şi clădiri publice. Între timp, încă de luni dimineață, a fost înregistrat un nou record de certificate verzi descărcate, mai exact 1.310.001 în ultimele 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Amenda primită de un român, prins că nu are super certificatul verde în autobuz la Roma. Cum s-a apărat bărbatul