Antena Meniu Search
x

America este însângerată de un nou masacru, produs chiar în timpul unei slujbe religioase duminicale! 26 de oameni au murit, air alţi 20 sunt răniţi

26 de oameni au murit iar alţi 20 sunt răniţi după ce un individ a deschis focul într-o biserică baptistă din Texas.

Vezi și

26 de oameni au murit iar alţi 20 sunt răniţi după ce un individ a deschis focul într-o biserică baptistă din Texas. Printre victime sunt şi copii. Un localnic a ripostat şi el cu focuri de armă împotriva ucigaşului, care a fugit. El a fost găsit, mai târziu, mort în maşina sa. Motivul atacului nu a fost încă stabilit.

Tragedia s-a produs într-un orăşel din apropiere de San Antonio, la o mică biserică baptistă cu doar câteva zeci de enoriaşi. Aproape toţi erau adunaţi la slujbă când agresorul a deschis focul cu o armă automată, mai întâi de afară, apoi chiar din interiorul lăcaşului.

Victimele au vârste între cinci şi 72 de ani. Cei mai mulţi, oameni paşnici, nu au putut opune rezistenţă. Dar un localnic, care era înarmat, a început şi el să tragă asupra atacatorului. Acesta a fugit iar, la scurtă vreme, a fost găsit mort în maşina sa.

Deocamdată nu există informaţii că printre victime s-ar afla şi români. Pastorul unei biserici baptiste româneşti din Texas confirmă că numeroşi localnici vin înarmaţi chiar şi la slujbele religioase, profitând de legile foarte blânde din acest stat.

Ucigaşul avea în jur de 20 de ani şi era în ţinută de luptă, cu o vestă antiglonţ. El nu a fost identificat oficial, dar surse apropiate anchetei au comunicat presei că ar fi vorba de Devin Kelley, un locuitor din San Antonio. El nu pare să fi avut legături cu vreo grupare teroristă. Anchetatorii studiază în prezent activitatea sa pe reţelele sociale, în speranţa că vor afla motivul atacului.

Joe Tackett, şerif: "Nu cunoaştem încă numele niciuneia din victime, deoarece încă mai lucrăm la locul crimei."

Din Japonia, preşedintele Donald Trump a adresat condoleanţe victimelor şi a descris atacul ca "o crimă oribilă" şi "un act de răutate".

Preşedintele SUA, Donald Trump: "Nu avem cuvinte pentru a descrie durerea şi tristeţea pe care o simţim."

Pastorul titular al bisericii era plecat din localitate, împreună cu soţia sa. Amândoi au scăpat cu viaţă dar fiica lor, de 14 ani, a fost ucisă.     

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » America este însângerată de un nou masacru, produs chiar în timpul unei slujbe religioase duminicale! 26 de oameni au murit, air alţi 20 sunt răniţi