Antena Meniu Search
x
LIVE

America își alege președintele. Candidaţii luptă până în ultima clipă

Sunt ultimele ore de campanie în Statele Unite. Trump sau Biden? Asta este întrebarea. Mâine este ziua decisivă în care alegătorii sunt chemaţi la urne să aleagă viitorul preşedinte american. Mulţi au votat deja - peste 94 de milioane.

De Redactia Observator la 02.11.2020, 22:24
Vezi și
  • Printre ei şi mulţi români care trăiesc visul american.
  • Pentru votul celorlalţi, candidaţii luptă până în ultima clipă.

5 mitinguri în 5 state. Şi toate esenţiale pentru victorie. În penultima zi de campanie, Donald Trump şi-a întâlnit susţinătorii din Iowa, Michigan, Carolina de Nord, Georgia şi Florida. În schimb Joe Biden a revenit în Pennsylvania natală.

Joe Biden, candidat democrat la preşedinţie: Când americanii votează, America va fi auzită. Când america este auzită, cred că mesajul va fi clar şi răspicat. Este timpul ca Donald Trump să îşi fac bagajele şi să plece.

Este ultimul tur de forţă al celor doi pentru voturile americanilor. 94 de milioane de votanţi şi-au ales, deja, favoritul. Anticipat.

Eduard Palaghiţă a votat prin corespondenţă şi a mers la Poştă cu Dacia. Iar Dănuţ Moraru ne-a explicat complicatul sistem de vot american.

Dănuţ Moraru, român Stabilit în Seattle: După ce te-ai înregistrat pentru vot și este ok, primești acesta și aici sunt toate deciziile pe care trebuie să le iei: la nivel federal, stat și județ. Aici este președintele.

Sistemul electoral american permite ca cetăţenii să voteze anticipat. În mod direct sau prin corespondenţă. Anul acesta, în multe state s-au doborât recorduri istorice de prezenţă la vot.

Bogdan Banu: S-a votat absolut fără precedent. Anticipat şi prin poştă foarte mult. În Texas, ai deja mai mulţi oameni care au votat anticipat decât au votat în total în 2016.

Potrivit sondajelor, majoritatea votanţilor prin corespondenţă sunt democraţi. Nu întâmplător Donald Trump vorbeşte despre fraude uriaşe. Preşedintele promite chiar că va contesta toate voturile numărate după încheierea votului, în seara de 3 noiembrie.

Donald Trump, Preşedintele SUA: Vor fi unul sau două sau trei state, depinde, unde centralizarea votului va dura şi restul lumii va aştepta să afle rezultatul. Vom merge acolo chiar în noaptea votului, cu avocaţii.

În istoria Statelor Unite, rezultatul alegerilor prezidenţiale a fost contestat de 4 ori. Cel mai recent, în 2000 când George W. Bush a câştigat în faţa lui Al Gore. Paradoxal, însă, atunci republicanii au fost cei care au cerut recunoaşterea voturilor prin corespondenţă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » America își alege președintele. Candidaţii luptă până în ultima clipă