Antena Meniu Search
x

Curs valutar

American condamnat de ruşi la șase ani de închisoare pentru că a luptat pentru Ucraina. Cine este Stephen Hubbard

Un tribunal din Moscova l-a condamnat luni Stephen Hubbard, un american în vârstă de 72 de ani, la șase ani și 10 luni de închisoare pentru că a luptat ca mercenar în Ucraina, relatează agenţia de stat TASS.

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 12:26

American condamnat de ruşi la șase ani de închisoare pentru că a luptat pentru Ucraina American condamnat de ruşi la șase ani de închisoare pentru că a luptat pentru Ucraina - Profimedia

Război în Ucraina. Stephen Hubbard, un american originar din Michigan, a fost acuzat de ruşi că a luptat pe bani împotriva Rusiei și a pledat vinovat luna trecută la acuzațiile că este mercenar, potrivit presei de stat ruse, citate de CNN.

Procurorii ruși susţin că Stephen Hubbard a luptat împotriva armatei ruse în oraşul ucrainean Izium, după ce a semnat un contract de 1000 de dolari pe lună. El a fost reținut de forțele ruse în aprilie 2022.

"Da, sunt de acord cu acuzațiile", a spus Hubbard la audierea din septembrie. Procesul și condamnarea au avut loc cu ușile închise la un tribunal din Moscova.

Articolul continuă după reclamă

Tot luni, un tribunal din Voronej a condamnat un alt cetățean american, fostul puşcaş marin Robert Gilman, la șapte ani și o lună de închisoare pentru agresarea forțelor de ordine.

Gilman ispășește deja o pedeapă într-o închisoare din Rusia, după ce a fost condamnat în octombrie 2022 la peste patru ani de detenţie pentru că a atacat un poliţist, potrivit Reuters. Pedeapsa i-a fost ulterior redusă la 3 ani şi jumătate. 

Cea mai recentă condamnare primită de Gilman are legătură cu un presupus atac asupra unui oficial al închisorii și a unui anchetator rus. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri externe » American condamnat de ruşi la șase ani de închisoare pentru că a luptat pentru Ucraina. Cine este Stephen Hubbard