Antena Meniu Search
x

Video Masca rămâne obligatorie în aer liber în anumite zone din Braşov şi Galaţi: "Se contrazic în ceea ce zic. Astea sunt regulile, ne adaptăm"

Cei care merg la Braşov în acest weekend trebuie să îşi ia la ei şi un set de măşti de protecţie. În zonele aglomerate masca este în continuare obligatorie, chiar dacă vorbim despre spaţii în aer liber. Şi la Galaţi rămâne valabilă obligativitatea purtării măştii, din dorinţa prefectului. 

de Adrian Obreja

la 22.05.2021, 09:22

Vezi și

Sunt locuri, în Braşov, unde masca este încă obligatorie. Este vorba despre parcările unor obiective turistice, căile lor de acces sau mai multe artere pietonale. Motivul este simplu: sunt prea mulţi turişti.

Două din locurile de pe lista autorităţilor sunt bazarul din centrul comunei şi aleea de acces către castelul Bran. Turiştii trebuie să ştie că regula este valabilă şi în parcarea de sub cetatea Râşnovului. Masca este obligatorie şi în municipiul Braşov, spre exemplu la Grădina Zoologică, aici, pe strada Republicii sau în Piaţa Sfatului. 

Turiştii sunt de acord cu această măsură de prevenţie

Localnic: Da, aşa ar trebui să fie. 

Reporter: De ce? 

Localnic: Pentru că sunt mulţi oameni, mulţi oameni care vizitează şi distanţa dintre ei e foarte mică.

Turist: Dacă sunt mai puţin de doi metri, dacă e aglomerat, avem nevoie de mască pentru a opri răspândirea virusului.

Pe lista zonelor în care încă se poartă mască mai sunt târgurile și stațiile de transport în comun. 

Andrea Neculau, director executiv DSP Brașov: Zonele vor fi semnalizate în aşa fel încât să putem fi conplianţi cu această restricţie.

În Galaţi, masca este obligatorie în mai tot oraşul, din dorinţa prefectului, care ignoră reglementările de la nivel naţional.

Conform hotărârii guvernului, nr 29 din 14 mai, masca de protecție nu mai e obligatorie în spații exterioare, cum ar fi această alee pietonală pe care ne aflăm în Galați. Însă, conform cjsu, masca de protecție rămâne obligatorie în această zonă și în toate parcurile și principalele bulevarde din oraș. 

Lucru care îi nemulțumește pe oameni. 

Reporter: Cum vi se pare decizia asta?

Localnic: Păi nu ştiu, e invers, se contrazic în ceea ce zic. Astea sunt regulile, ne adaptăm. 

La nivel naţional, obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise a fost eliminată din 15 mai. Iar de la 1 iunie, autorităţile pregătesc şi alte măsuri de relaxare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Masca rămâne obligatorie în aer liber în anumite zone din Braşov şi Galaţi: "Se contrazic în ceea ce zic. Astea sunt regulile, ne adaptăm"