Antena Meniu Search
x

Ancheta FBI în cazul unei femei care ar fi furat un laptop din biroul lui Nancy Pelosi, pentru a-l vinde Rusiei

FBI investighează dacă o femeie care a furat un laptop din biroul președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, în timpul asediului Capitoliului din 6 ianuarie, ar fi încercat să-l vândă serviciilor secrete rusești.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.01.2021, 20:44

Ancheta FBI în cazul unei femei care ar fi furat un laptop din biroul lui Nancy Pelosi, pentru a-l vinde Rusiei
Ancheta FBI în cazul unei femei care ar fi furat un laptop din biroul lui Nancy Pelosi, pentru a-l vinde Rusiei - Profimedia Images
  • Vizată de ancheta FBI este Riley June Williams, o femeie din Pennsylvania acuzată că a pătruns ilegal în clădirea Capitoliului și a dirijat oamenii către biroul lui Pelosi.

Un agent FBI a dezvăluit informația într-o declarație făcută pe propria răspundere lansată duminică seară, care vizează un dosar penal împotriva lui Riley June Williams, o femeie din Pennsylvania acuzată că a pătruns ilegal în clădirea Capitoliului și a dirijat oamenii către biroul lui Pelosi.

Furtul de dispozitive electronice din birourile oficialilor americani, în urma asediului de către susținătorii președintelui în exercițiu Donald Trump, a reprezentat încă de la început ”o îngrijorare persistentă”, scrie Reuters.

Femeia intenționa să vândă laptopul Rusiei

Procurorul american Michael Sherwin a declarat, după atac, că unele dintre furturi ar fi putut pune în pericol ceea ce el a descris drept „acțiuni de securitate națională”.

Potrivit declarației depuse la Curtea Districtuală SUA pentru Districtul Columbia, FBI a primit informația de la cineva care a declarat că ar fi fost iubitul tinerei Riley June Williams.

Persoana în cauză le-a spus celor de la FBI că ”tânăra ar fi intenționat să trimită laptopul unui prieten din Rusia, care apoi intenționa să-l vândă către Serviciul de Informații străin al Rusiei”.

Din motive necunoscute, „transferul dispozitivului computerizat către Rusia a căzut și Riley June Williams încă mai are dispozitivul computerizat sau l-a distrus”, se menționează în declarația pe propoziție. 

Ancheta rămâne deschisă.

Riley June Williams a dispărut după asediul de la Capitoliu

FBI notează că femeia a dispărut după evenimentele din 6 ianuarie și că și-a șters conturile de pe rețelele sociale.

Un purtător de cuvânt al lui Nancy Pelosi, Drew Hammill, nu a răspuns imediat la o solicitare a presei în vederea unor comentarii.

La două zile după asediul de la Capitol, Hammill a spus că un laptop folosit pentru prezentări a fost furat dintr-o sală de conferințe din biroul lui Pelosi. Nu a fost clar dacă acel dispozitiv este cel care a ajuns pe mâinile tinerei Riley June Williams.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ancheta FBI în cazul unei femei care ar fi furat un laptop din biroul lui Nancy Pelosi, pentru a-l vinde Rusiei