Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anchetă pentru ucidere din culpă, după naufragiul din Sicilia. Iahtul lui Mike Lynch s-a scufundat în doar câteva minute: cum a fost posibilă tragedia care a răpit 7 vieţi

Procurorii sicilieni au anunţat, sâmbătă, că au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă, în urma scufundării superiahtului magnatului Mike Lynch, care a dus la moartea a şapte persoane în apropiere de Palermo. Investigaţiile sunt încă în faza incipientă, au precizat procurorii, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 24.08.2024 , 18:09

- Profimedia

"Procuratura din Termini Imerese a depus un dosar la stat împotriva lui X, invocând infracţiunile de naufragiu din neglijenţă şi ucidere din neglijenţe multiple", a declarat procurorul Ambrogio Cartosio.

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, super iahtul de lux de 56 de metri s-a scufundat în câteva minute în zorii zilei de luni, după o furtună bruscă. O echipă de anchetatori a fost trimisă la faţa locului pentru a stabili cauza scufundării ambarcaţiunii, care a fost surprinsă de o trombă de apă.

Deşi acest fenomen este extrem de greu de prevăzut, mulţi se întreabă dacă măsurile de siguranţă au fost suficiente, relatează news.ro. "Suntem doar în faza iniţială (...) În acest stadiu, tocmai pentru că ancheta poate evolua într-un fel sau altul, nu excludem absolut nimic", a adăugat procurorul.

Articolul continuă după reclamă

Niciun avertisment de furtună

Pe acelaşi subiect

În acest stadiu, ancheta a fost deschisă împotriva unor persoane necunoscute, dar "este posibil să identificăm suspecţi înainte ca epava să fie recuperată", a adăugat Amborgio Cartosio. Potrivit lui Raffaele Macauda, comandantul Autorităţii portuare din Palermo, iahtul a fost autorizat să rămână ancorat în zona în care s-a scufundat. "Nu a existat nicio avertizare de furtună pentru acea seară", a spus el, precizând că echipajul unei nave din apropiere a venit în ajutorul supravieţuitorilor.

Rapiditatea cu care s-a scufundat iahtul şi faptul că celelalte ambarcaţiuni din jurul său nu au fost afectate ridică semne de întrebare, în special dacă chila balastată, care acţionează ca o contragreutate pentru catargul impunător, a fost coborâtă sau ridicată în momentul furtunii.

Această decizie a justiţiei vine în contextul în care pompierii italieni au găsit vineri ultimul cadavru încă scufundat, cel al fiicei magnatului britanic al tehnologiei, în zona epavei, la o adâncime de 50 de metri în largul portului Porticello. Mike Lynch, în vârstă de 59 de ani, "Bill Gates britanic", sărbătorea alături de prieteni, colegi şi avocaţi după achitarea sa, în iunie, într-un proces de fraudă în Statele Unite care l-ar fi putut costa ani grei de închisoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Anchetă pentru ucidere din culpă, după naufragiul din Sicilia. Iahtul lui Mike Lynch s-a scufundat în doar câteva minute: cum a fost posibilă tragedia care a răpit 7 vieţi