Antena Meniu Search
x

Andreea şi-a chemat fratele să muncească în Anglia şi acum se simte vinovată pentru moartea lui

Andreea şi-a chemat fratele să muncească în Anglia şi acum se simte vinovată pentru moartea lui. Alexandru a fost ucis de un camion care a intrat în maşina în care era pasager, când se întorcea de la serviciu spre casă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 25.10.2019, 14:34

Andreea şi-a chemat fratele să muncească în Anglia şi acum se simte vinovată pentru moartea lui. Alexandru a fost ucis de un camion care a intrat în maşina în care era pasager, când se întorcea de la serviciu spre casă.

O româncă a vorbit despre vinovăția ei, după ce fratele i-a murit pe M1, în Anglia, nu după mult timp de când ea i-a cerut să i se alăture, în Insulă. Andreea Murgeanu s-a mutat în East Midlands, în 2014, apoi i-a cerut fratelui ei, Alexandru, 22 de ani, să locuiască cu ea și iubitul ei, în 2016.

Alexandru a murit însă pe o secțiune a autostrăzii inteligente a M1, după ce maşina în care se afla a făcut un accident uşor, a coborât de la volan şi a fost lovit în plin de un camion.

Andreea, în vârstă de 25 de ani, a spus că s-a învinovățit de tragedia care a luat viața fratelui ei, precum și a unui alt bărbat. "Îmi amintesc că în acea zi, și mult timp după aceea, m-am învinovățit de cele întâmplate.", a spus ea, citată de Derby Telegraph. "Pentru că eu am fost cea care l-a convins să vină să rămână cu noi, în Anglia."

Pe acelaşi subiect

Vorbind în limba română la Nottinghamshire Live, ea a adăugat: "Crezi că Anglia este o țară perfectă în care să trăiești, dar nu este. Dacă drumurile ar fi perfecte, acest lucru nu i s-ar fi întâmplat niciodată fratelui meu."

Andreea a mai declarat că cea mai grea parte a calvarului a fost să le spună părinților ei ce s-a întâmplat. Atunci a decis şi să se întoarcă în ţară.

Andreea şi-a chemat fratele în Anglia, să muncească alături de ea

Andreea, Alexandru și fratele lor mai mare, Mihai, au crescut în Bârlad, în județul Vaslui. "Am fost mereu cu ochii pe Alexandru, întrucât era cel mai mic.", a spus Andreea. "A fost foarte liniștit și politicos. Mi-a fost foarte greu să trec peste ceea ce s-a întâmplat, pentru că eram foarte conectați, foarte aproape."

Alexandru Murgeanu avea 22 de ani

În urmă cu cinci ani, în decembrie 2014, a decis să se mute în Anglia pentru a căuta oportunități de muncă: "Sotul meu - iubitul de atunci - mi-a spus că trebuie să ne mutăm împreună, în Anglia. Lucrase deja de câteva luni și a spus că îi place."

Andreea și Cristi au reușit să găsească locuri de muncă într-un depozit în Mansfield și nu s-au gândit niciodată să se întoarcă în România. "Am crezut cu adevărat că viața noastră se va schimba în bine."

În urmă cu doi ani, fratele Alexandru a decis să se alăture Andreei, lui Cristi și fiicei lor, Amalia Elena, într-o casă închiriată din centrul orașului Mansfield. Alex avea 20 de ani când s-a mutat cu sora sa. El a început să lucreze la aceeași companie cu ea și iubitul ei, apoi a devenit șofer de livrare pentru Yodel.

"Era genul de om care pare dur atunci când îl întâlnești pentru prima dată. Dar în cei doi ani în care am trăit împreună, nu ne-am certa tniciodată.", îşi aminteşte românca.

Fratele Andreei a murit lovit de un camion, pe marginea străzii

Alexandru era în schimb și conducea autoutilitara Ford Transit când accidentul s-a produs pe M1, lângă J34, în dimineața zilei de 7 iunie.

Deși detaliile complete ale incidentului nu au fost încă dezvăluite, se crede că a avut o coliziune minoră cu un Ford Focus condus de Jason Mercer, în vârstă de 44 de ani, și ambii bărbați au ieșit din vehiculele lor pe şosea, când au fost loviți de un camion.

Andrea s-a trezit în jurul orei 8 dimineața şi i s-a spus că nimeni nu poate lua legătura cu fratele ei. "Prietenul meu mi-a spus că îl sună pe fratele meu de ceva vreme acum, dar el nu a răspuns”, a spus ea. "M-a sunat managerul de la Yodel și mi-a spus același lucru. Nimeni nu știa unde se afla. Am încercat să-l sun pentru o oră întreagă. Nu a răspuns."

La ora 9 dimineața, poliția a venit la ușa ei pentru a-i spune că Alex a murit. "Nu-mi venea să-mi cred urechile. Am crezut că nu traduc exact în capul meu ce mi se spune. L-am chemat pe prietenul meu pentru a mă asigura că este adevărat."

A doua zi, Andreea a trebuit să meargă și să identifice corpul fratelui ei, sperând totuși să fie o greșeală: "Dar când am ajuns acolo, el era."

Deși dimineața i s-a spus că Alexandru a murit, nu și-a anunțat părinții decât mai târziu în seara aceea. "I-am sunat la 8:00 seara și nu am știut să le spun. Eu și mama suntem cu adevărat apropiați și a știut instantaneu că ceva rău s-a întâmplat, din tonul vocii mele. Mama a știut de la început că s-a întâmplat ceva."

Pe lângă durerea ei, Andreea a spus că se simte frustrată că nu poate primi răspunsuri la cele întâmplate: "Chiar și când m-am dus să-l identific, păreau atât de nepăsători, de parcă ar fi vorbit despre un animal mort, nu despre o ființă umană. Nu au avut nici o simpatie pentru mine."

Andreea a decis să se întoarcă definitiv acasă: "La începutul lunii septembrie m-am întors în România. A fost o perioadă grea pentru mine și părinții mei."

La trei luni de la tragedie, pe 7 septembrie, Andreea s-a căsătorit cu Cristi: "Nu am putut să schimb data, pentru că o stabilisem de doi ani. Nu știam dacă trebuie să sărbătoresc aniversarea nunții, sau să plâng moartea fratelui meu."

Un bărbat în vârstă de 39 de ani arestat sub suspiciunea că a provocat moartea lui Alexandru, prin conducere periculoasă, a fost eliberat pe cauţiune şi cercetările continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Andreea şi-a chemat fratele să muncească în Anglia şi acum se simte vinovată pentru moartea lui