Antena Meniu Search
x

Foto Anthony Fauci și-a anunțat oficial retragerea din toate funcțiile, la 81 de ani: "Lăsăm istoria să judece"

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase din SUA (NIAID) şi consilier al preşedintelui Joseph Biden, a anunţat că se va retrage din funcţii în decembrie, după mai mult de 25 de ani de activitate în serviciul public.

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 19:08

Anthony Fauci
Anthony Fauci și-a anunțat oficial retragerea din toate funcțiile, la 81 de ani: "Lăsăm istoria să judece" - Profimedia Images

"Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţiile de director al Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase, de şef al Laboratorului de Imunoreglementare şi de consilier medical şef al preşedintelui Joe Biden. Voi renunţa la aceste funcţii în decembrie anul acesta pentru a continua un nou capitol al carierei mele", a transmis dr. Anthony Fauci, într-un comunicat.

Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani, a condus Institutul Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase (NIAID) din anul 1984. S-a alăturat iniţial Asociaţiei Institutelor Naţionale de Sănătate în 1968, imediat după ce încheiase perioada de rezidenţiat medical.

Anthony Fauci, un personaj central în timpul pandemiei de coronavirus

În ultima perioadă, Anthony Fauci a fost şi consilier al preşedintelui Joseph Biden privind Situaţia Medicală, în contextul pandemiei, conform cotidianului The Washington Post.

Anthony Fauci a catalogat pandemia de coronavirus drept una dintre cele mai mari provocări din cariera sa. "A fost una dintre cele mai importante provocări cu care am fost nevoiţi să ne confruntăm şi cred că echipa mea şi cu mine - lăsăm istoria să judece - am avut o contribuţie majoră. Nu am făcut-o singuri, dar am avut un rol major în dezvoltarea de vaccinuri care au salvat milioane de vieţi", a afirmat Fauci.

"Datorită contribuţiilor doctorului Fauci în materie de sănătate publică, au fost salvate vieţi aici, în Statele Unite, şi în întreaga lume", a declarat preşedintele Joseph Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Anthony Fauci și-a anunțat oficial retragerea din toate funcțiile, la 81 de ani: "Lăsăm istoria să judece"