Antena Meniu Search
x

Anthony Fauci spune că pandemia se poate încheia curând. De ce depinde revenirea la normalitate?

Date noi din SUA confirmă: nevaccinații sunt cei care țin pandemia în viață. Principalul epidemiolog al administraţiei SUA, Anthony Fauci, şi-a exprimat luni la Davos speranţa ca pandemia de coronavirus să piardă din încărcătura letală şi capacitatea de a genera cazuri grave, dar a cerut, asemeni altor experţi care au intervenit la dezbatere, ca lumea să rămână în alertă

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 17.01.2022, 22:49

Anthony Fauci spune că pandemia se poate încheia curând. De ce depinde revenirea la normalitate?
- Profimedia

Un coronavirus "endemic", care să paralizeze societatea, este posibil "doar în cazul apariţiei de noi variante care să eludeze imunitatea tulpinilor anterioare", a declarat Fauci la dezbaterea online desfăşurată la Forumul de la Davos privind evoluţia pandemiei.

Fauci, care este şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a respins posibilitatea ca infecţia COVID-19 să fie total eradicată, "ceea ce de-a lungul istoriei infecţiilor s-a întâmplat o singură dată, cu variola".

Expertul american a prognozat ca posibil scenariu, deşi nu este încă sigur, ca noul coronavirus să poată "fi controlat" în măsura în care nu se produc mari alterări ale vieţii sociale, cum este cazul valurilor sezoniere de gripă sau al altor boli respiratorii.

La rândul său, experta în boli infecţioase de la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra, Annelies Wilder-Smith, a declarat că este încă prea devreme pentru a coborî nivelul COVID-19, de la "pandemic" la "endemic".

"Este foarte probabil să apară noi variante ale coronavirusului, chestiunea este dacă vor fi mai mult, sau mai puţin periculoase", a spus ea la sesiunea Forumului de la Davos, care săptămâna aceasta desfăşoară conferinţe în format online, în urma recrudescenţei cazurilor asociate variantei Omicron.

"Bazându-ne pe avantajele evolutive ale unui virus, cel mai probabil este ca acesta să se atenueze şi să fie asociat unor cazuri mai puţin grave (...), având în vedere că îi convine să fie mai contagios, dar să nu provoace moartea organismului gazdă", a subliniat experta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Sanatate » Anthony Fauci spune că pandemia se poate încheia curând. De ce depinde revenirea la normalitate?