Antena Meniu Search
x

Video Anticiclonul Cerberus a făcut primele victime: un bărbat din Italia s-a prăbuşit mort, răpus de caniculă. Cele mai afectate ţări

În Europa, valul de caniculă botezat Cerberus a făcut deja victime. Un muncitor a murit în Italia, în timp ce mai mulţi turişti au leşinat pe străzi din cauza temperaturilor de Infern. Meteorologii se aşteaptă ca zilele acestea să se depăşească toate recordurile de temperatură. În Sardinia se aşteaptă ca temperatura să se apropie de 49 de grade.  

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 21:54

Vezi și

De câteva zile, spaniolii se luptă cu temperaturi de 45 de grade ziua, în timp ce noaptea temperaturile nu au coborât sub 25 de grade. O imagine a satelitului european Copernic arată că, la nivelul solului, s-au înregistrat chiar 60 de grade.

Vreme extremă în Europa

Nu e de mirare că pe insula Mallorca cel puţin un om leşină în fiecare zi. Salvarea a venit de la o aplicaţie care le arată oamenilor pe unde să meargă pe stradă pe la umbră în funcţie de momentul zilei. "Pe mine m-a lovit căldura direct în stradă, deci mie se pare super utilă aplicația. Mi se pare super bună pentru că eu tot timpul caut umbra. Cu vremurile astea, e super utilă", spune un bărbat.

În Italia, este cod roşu de căldură extremă în 10 mari oraşe, printre care Roma, Florenţa sau Bologna. Primele victime au fost turiştii, care au leşinat la Colosseum sau pe stradă. Lângă Milano, un bărbat de 44 de ani care muncea în soarele arzător s-a prăbuşit şi a murit. Sardinia şi Siclia ar putea să bată recordul european de 48,8 grade. Nordul ţării a fost lovit de furtuni puternice, însoţite de grindină şi de rafale de vânt de până la 120 de kilometri pe oră.

Pe acelaşi subiect

Zeci de copaci au fost puşi la pământ şi acoperişurile caselor au fost smulse. Un bărbat care a pierdut controlul maşinii din cauza furtunii s-a lovit de un zid şi a murit în regiunea Udine. Ploile torenţiale şi grindina de mărimea oului au lovit şi estul Franţei. 

Efectele caniculei în Grecia

Temperaturi de Infern trebuie să suporte şi românii care merg zilele acestea în concediu, în Grecia. Dacă azi temperaturile doar s-au apropiat de 40 de grade, mâine se aşteaptă şi 44. Pe plajă, e bătaie pe umbrele şi locurile cât de cât cu umbră. Aşa că preţurile pentru două şezlonguri au urcat până la 150 de euro. "Nu găseşti sub nicio formă şezlonguri. Se fac rezervări şi cu o săptămână înainte", e plânge un turist.  

Ca măsură de precauţie, în unele regiuni, guvernul a interzis muncile afară în intervalul 12.00 - 17.00, iar în sectorul privat persoanele în grupele la risc au fost sfătuite să lucreze de acasă. Pe lângă caniculă, Grecia, se luptă zilele acestea şi cu incendii de vegetaţie provocate de căldură. Zeci de pompieri s-au luptat mai multe ore să stingă un incendiu izbucnit în Kefalonia şi care ameninţa zonele locuite.  

Nici SUA nu scapă de căldura extremă

Peste Ocean, 111 milioane de americani sunt sub avertizare de caniculă. Şi aici temperaturile ridicate vin însoţite de furtuni. Cel puţin opt tornade au lovit nordul statului illinois. Zeci de case şi de maşini au fost distruse în Chicago, în timp ce sute de zboruri au fost anulate sau amânate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Anticiclonul Cerberus a făcut primele victime: un bărbat din Italia s-a prăbuşit mort, răpus de caniculă. Cele mai afectate ţări