Antena Meniu Search
x

Anti-vacciniștii vor să preia controlul într-un oraş din Australia şi să-i alunge pe cei care se imunizează

Situaţie fără precedent în lume. Anti-vacciniștii vor să preia controlul într-un oraş din Australia şi să-i alunge pe cei care recurg la imunizare. Cei care cred în teoriile conspiraţioniste vor să candideze şi să-şi impună în zonă propria lor politică.

de Monica Palade

la 13.09.2021, 18:41

Anti-vacciniștii vor să preia controlul într-un oraş din Australia şi să-i alunge pe cei care se imunizează - Shutterstock

Mullumbimby, în apropiere de Byron Bay, este casa celor care neagă existenţa Covid-19, sunt împotriva purtării măştii şi cred în teoriile conspiraţioniste şi care cred că pandemia a fost creată în mod deliberat, iar tehnologia 5G transmite coronavirusul.

Ratele de vaccinare a copiilor în oraşul din regiunea New South Wales sunt printre cele mai scăzute din Australia, cu 68.2% complet imunizaţi faţă de 94.9 % cât este rata la nivel naţional.

Oraşul oamenilor nevaccinaţi

Oraşul se remarcă acum ca o locaţie perfectă pentru societatea liberă. Au existat aici proteste împotriva 5G, dar şi pentru a le interzice vaccinaţilor de la cumpărături. Mişcarea Oamenilor Liberi este o teorie conspiraţionistă care se împotriveşte vaccinării, dar şi altor reguli care au fost introduse pentru a opri răspândirea Covid-ului.

Pe acelaşi subiect

Grupul susține că „drepturile și libertățile omului” erau demult încălcate, dar Covid a „scos răul la lumina zilei”. Ei spun că, deși nu sunt vaccinați, au dreptul la muncă, călătorii, vizite la prieteni sau familie, precum și dreptul de a respinge vaccinarea.

În grupurile private, s-a lansat chiar ideea că cei vaccinaţi să se mute din oraş. Unul dintre membri a sugerat chiar să îi dea afară cu forţa pe cei care nu sunt de acord cu ei în oraş.

Magazinele Australia Post din unele orașe din regiune sunt înțesate de agenți de securitate după ce un număr alarmant de clienți au declarat că nu vor să respecte protocoalele anti- Covid-19. Cel puțin o treime dintre clienți refuză să poarte măști, să folosească igienizante pentru mâini sau să își dea datele personale, în ciuda faptului că regiunea a fost inclusă în lista orașelor carantinate.

La începutul acestui an, unele firme din zonă au interzis temporar accesul persoanelor vaccinate. Un coafor, un studio de yoga și o companie de terapie prin masaj au pus anunțuri prin care interzicea accesul celor vaccinați: „Dacă v-ați vaccinat împotriva Covid-19, vă rugăm să participați online, să vă reprogramați sau să exersați acasă timp de cel puțin două săptămâni”, scria pe unul dintre anunțuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Anti-vacciniștii vor să preia controlul într-un oraş din Australia şi să-i alunge pe cei care se imunizează